Lada Niva с ново име

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Руската култова Lada Niva със задвижване на четирите колела я няма вече, но не съвсем. Тя оживя веднага под новото име – Lada Taiga..

Още по темата

Повече за Lada

В руския модел 4×4 не са правени технически промени. Промяната на името е обусловена от новата структура на производителя.

Niva с проблеми при краш-тестовете

Тъй като Niva вече не може да покрие настоящите изисквания за безопасност, Lada Германия използва статута на малките производители, за да избегне по-строгите изисквания. Този преломен момент се използва едновременно за това да се преименува модела, тъй като правата върху името „Niva“ всъщност винаги са били на Chevrolet. Затова изплува и новата Lada Taiga, въпреки че в действителност тя е далеч от Русия, но от нов производител. Предстоящият номер на шасито съответно ще започва с WLX за Германия, вместо XTA за Русия.

Новата Lada Taiga ще бъде изработена специално за Германия с ново качествено изпълнение. Наред с познатите досега агрегати като понижаващ редуктор, блокаж на диференциала, ABS, ел. педал за газта и сервоусилвател на волана, новият производител е променил защитата на праговете, подобрил е чистачките и е оборудвал автомобила с нови стоманени джанти. Специално за немския пазар има допълнителна антикорозионна обработка на кухините на пода и на покривните шевове, както и протекторно фолио на праговете на вратите.

Руският автомобилен производител се надява да бъде в състояние да изпълни програмата за Taiga до 2015/2016 година, когато на пазара ще се появи следващият модел. Цените за Lada Taiga започват от 10 990 евро.