Полезните масла за нашата кожа

1
Добави коментар

Красивата кожа е тази, която изглежда гладка, чиста, подхранена и хидратирана. Маслата, които можем да си купим са добра алтернатива, която да ползваме, когато искаме нещо по-различно от традиционната козметика.

Не бива да забравяме, че тези масла са в състава на почти всички козметични продукти, които се произвеждат. Не съдържат добавки и стабилизатори, което ги прави нежни към кожата. Ако все още не сте се сетили да използвате в грижата за себе си и масла, тези няколко предложения ще ви помогнат да си изберете нещо подходящо за вас.

Маслото от жожоба работи оптимално като овлажнител. Изключително подходящо е за мазната кожа, тъй като я поддържа хидратирана и не запушва порите.

То лекува белези от изгаряния.

Магнезият е жизненоважен хранителен елемент, който има външно и вътрешно приложение. Той е мощен овлажнител на кожата, помага при псориазис и брадавици.

Помага при ухапвания от насекоми, защото има антисептично действие. Успокоява кожата и премахва зачервяванията.

Авокадото е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, освен това съдържа така наречените „добри мазнини“. Използването му намалява появата на бръчки, слънчеви петна.