В Пловдив рисуваха букви от глаголицата – Александър Кръстев – Блогосфера

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

В Пловдив рисуваха букви от глаголицата
Публикувано на 23 май, 2013, 08:04

Ученици от втори клас се включиха в изработването на красиви букви от глаголицата в Пловдив, съобщиха от Местния център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ в града под тепетата. Ученици от втори клас се включиха в изработването на красиви букви от глаголицата в Пловдив, съобщиха от Местния център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ в града под тепетата.
Творческата работилничката „Да поиграем с букви“ бе част от отбелязването на 1150 години от Великоморавската мисия на Св. Св. Кирил и Методий, организирано от Чешкия център в София и Община Пловдив съвместно с Регионална Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив.

Децата използваха за основа обгорени листи и въглен, а част от листите бяха украсени с варианти на цветно судоку с глаголически знаци. Изложбата с детските рисунки вече може да бъде видяна в Детски отдел на пловдивската библиотека.

Следващата работилничка в Пловдив ще бъде на 01.06.2013 г. 9:00 до 12:30 ч. в Цар Симеоновата градина по време на „Drawing Day България – да рисуваме заедно“.

Галерия от събитието можете да видите на Facebook-страницата на Местния център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“.