Ретро автомобили изпълват Пловдив с духа на отминали времена

1
Добави коментар

Ретро парад по улиците на Пловдив, конкурс за елегантност и 14-ото ретро рали „Розова долина“ организира на на 25 и 26 май автомобилен клуб „Ретро“.

Красивите стари коли ще започнат да се събират в 15 часа на 25 май на паркинга на Международен панаир – Пловдив, откъдето в 16.30ч. ще започне парадът по маршрут: бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Дунав“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, ул. „Победа“, бул. „Руски“, бул. „Шести септември“, бул. „Цар Борис III Обединител“, бул. „Христо Ботев“, площад „Гарата“, ул. „Иван Вазов“ до площад „Централен“.

Начело на парада ще е 80-годишен камион Ford, който ще превозва 13-членния оркестър Brazz Villidj, известен с неподражаемото настроение, което създава при всяка своя поява, и водещия Део, който ще дава информация за предстоящото събитие.

В 17.00 часа автомобилите ще започнат да се подреждат на площад „Централен“ в Пловдив за официалната и развлекателната програма, съпътстваща събитието.

Специално изградени съоръжения, които да обезпечат технически (аудио и визуално) и естетически начина, по който ще изглежда цялостното представяне на автомобилите.

Ще бъде построена LED видео стена с размери 5х3 м, на която ще се излъчват кадри от предишни форуми, заснети моменти от деня на ралито, кратък филм от отбелязването на 20-годишния юбилей, снимков материал и информация за автомобилите, интересни факти и фотоси от Пловдив, както и информация за спонсорите и партньорите на събитието. Събитието ще продължи до 21 ч.

На 26 май в 10.30 ч. ще бъде даден старт на рали  „Розова долина“. Автомобилите ще стартират от площад „Централен“ и ще участват в два състезателни етапа – Пловдив/Хисаря и Хисаря/Калофер, по правилата на принципа „Точна езда”. Целият маршрут на ралито е Пловдив-Хисаря-Баня-Калофер-Карлово-Пловдив.

След кратък престой в Калофер, в 12.30 ч. автомобилите ще потеглят към Карлово, където ще направят престой за обяд. В 14.30 ч. ще се насочат обратно към Пловдив, където от 16 до 17 ч. ще се проведе награждаването.

За доброто настроение ще се грижат „The Smugglers Collective“.