Няколко прости стъпки, за да бъдете щастливи заедно

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Кой не го желае? Любов завинаги, партньор за цял живот…Ние не предлагаме рецепти, а няколко златни правила:
1. Мислете позитивно.
За едно партньорство са нужни две неща: сърдечна връзка и силно желание да постигнете успех. След шумотевицата на първото влюбване всеки установява, че възлюбеният има „ръбове и ъгли“. Така че щастието не се постига автоматично. Ако вярвате, че може да бъдете щастливи, ще трябва да направите нещичко, т.е. да му се доверите. Не позволявайте да ви влияе негативният пример на приятелско семейство или двойка. Всеки изковава своето щастие сам – общоизвестно е, че само критикарите, дребнавите не вярват, че в брака може да има щастие. Затова опрете се на вашето силно желание.

2. Отделете време!
Повече свободновреме за разговор, за продължителна закуска сутрин, за нежност. Заети сте през деня? Тогава отделяйте време вечер. Спирайте телевизора, изключвайте телефона, сложете децата да спят малко по-рано. Тази вечер трябва да е само за вас двамата! Организирайте разходка (след вечеря), за да си изясните някои семейни проблеми. Направете минутите за разговор навик.

3. Разговаряйте спокойно!
Научете се да изслушвате , вместо да спорите, а разговорът да се превръща в безкрайна дискусия без разрешаване на проблема. Казвайте „аз“ вместо „ти“, за да избегнете обвинението. Например: „От доста време установявам, че не мога да кажа нищо съществено!“ е по-добре от: „Ти ме прекъсваш винаги!“ Изслушвайте партньора си (не е много лесно). Това означава, че успявате да се поставите на негово място. Спорите? Добре, но го правете конструктивно. Много важно е както да изслушвате, така и да отстоявате своето. Забравете гнева! Не е важно кой ще спечели „битката“, а как да се намери решението.

4. Изразявайте открито желанията си!
Вие желаете всичко или нищо? Стоп! Който не желае нищо, не печели нищо. Изказвайте ясно желанията си дори когато в някои ситуации е трудно. Защото партньорът ви едва ли може да „чете мисли“! Ако той не знае, че предпочитате попмузиката, не е чудно, че ще купи билети за поп-фолк концерт например. Затова споделяйте мислите си спокойно, свободно. Какво ще получите, няма значение, но нека той да знае вашите желания. Трайното недоволство, премълчаването водят само до конфликти и междувременно „стената“ между двамата расте. Тя ще бъде толкова по-висока, колкото единият се чувства неразбран. Може би в интимните отношения между двамата има също нещо недоизказано. Кажете му, но така, че да не го засегнете, защото до момента той (или тя) мисли, че всичко е наред.
5. Научете се да изчаквате!
В началото всеки от двамата показва своята „шоколадова“ страна. После на бял свят излизат и други качества. Той е сутрин в кисело настроение, а тя обича да си купува само скъпи дрехи! Не бива да се очаква, че той ще промени навика си да чете само кратки любовни разкази, а тя – да посещава курс по танци. Просто оставяйте свобода на желанията, изчаквайте. Всеки да следва интересите си. Освен това не бива да се вярва, че семейната връзка ще разреши проблеми, които всеки от двамата носи в себе си и не е успял да разреши до сега. Всеки се оправя сам, но… изчаквайте!
6. Правете комплименти!
Те са милувка за душата. Само една мила дума или шега и атмосферата се променя, буреносните облаци се разпръскват и отново свети любовното слънце. Това може да се превърне във вълшебство, което ще прави семейните проблеми по-поносими. Не е толкова трудно, но трябва да е спонтанно. Търсете се по телефона на работа, не пропускайте да изразите възхищението си от постигнатото, правете си малки подаръци без специален повод.

7. Запазете интимност!
Тя свързва двама души. Споделя се с даване и вземане на нежност и любов. И расте с укрепване на доверието. Внимавайте обаче! Интимната връзка трябва да се поддържа винаги свежа! Ако за двойката е ясно, че сексуалната им връзка е огледало на същинската, житейска връзка, дните ще са спокойни и незасегнати от стреса. Не гледайте на разликите в сексуалните желание като проблеми.
8. Справяйте се с кризите!
Не си внушавайте, че те са само с негативни последствия. Спречквания и сърдене има винаги, но не бива да предизвикват паника. Говорете за проблемите си по същество, избягвайте обобщенията („Ти си винаги уморена, винаги си без настроение“). Казвайте това, което чувствате, но накратко.
9. Запазете чувството си за хумор!
Не забравяйте, че сте избрали него/нея само по една-единствена причина – от любов. Изяснете си, че е нормално да има разлики, бъдете толерантни и търсете хубавото във всичко.

Източник: BG Жените

photos: http://www.freedigitalphotos.net

Няколко прости стъпки, за да бъдете щастливи заедно 5.00/5 (100.00%) 1 vote