Джордже Джокович: Григор игра супер срещу брат ми

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Джордже Джокович, 18-годишният брат на номер едно в мъжкия тенис Новак, се появи на турнира за купа „Карлсберг“ във Варна заедно с по-големия си брат Марко, който е на 22. Ученикът от гимназията по туризъм в Белград загуби от Данаил Търпов 4:6, 2:6 във втория кръг на квалификациите. Сърбинът е на 1588-о място в световната ранглиста. В турнира, който е с награден фонд 10 000 долара, се пусна и 22-годишният Марко, другият брат на Ноле. Той е 664-и в света. Завърналият се след наказание заради положителна допинг проба Димитър Кутровски отнесе 6:0, 6:0 Фотос Фотиадес (Кипър).

„Даже не ги познавам тези братя на Джокович. Какво да се интересувам от състезатели след 500-о място в световната ранглиста“, каза Огнян Илиев, шеф на варненския клуб на Григор Димитров „Черно море Елит“. Ние обаче потърсихме Джордже за малко интервю. Гледах Григор на живо срещу брат ми в Мадрид, мястото му е в топ 5, каза сърбинът.

– Джордже, защо Марко крета в тениса? – Той имаше много контузии. Възстанови се трудно и затова не може да влезе във форма.

– Ти ли си надеждата на фамилията да наследиш Ноле? – Ами така се получава. Но не е леко. Трябва доста време и огромен труд. Работя колкото се може повече.

– Новак помага ли ти? – Да, най-вече със съвети как да тренирам и каква тактика да следвам на корта. Когато обаче има време между отделните турнири.

– Тук играете в клуба на Григор Димитров. Как оценявате в семейството мача му в Мадрид с брат ти? – О, Григор бе супер в тази среща, направи страхотен мач. Може би и брат ми не беше в най-добрата си форма, но Димитров се представи блестящо.

– Има ли вече балканска школа в тениса? – Не знам, но съм убеден, че ние, балканците, сме големи таланти за този спорт с вродената ни техника.

– Как съчетаваш ученето с големия тенис? – Ученик съм в гимназия по туризъм в Белград. Искам да следвам и същата специалност в Белградския университет. Но е трудно, защото 10 месеца в годината не съм си вкъщи.

Цанко Цанев, „24 часа“