От ДАНС пратили факс на Цветанов за Манолова

4
Добави коментар
mignews
mignews

Лъсна къртицата в ДАНС, която е „пеела“ на бившите управляващи. Зам.-шефът на ДАНС Димитър Йорданов, който подаде оставка в четвъртък, 23 май,  заради акцията „Достойни прокурори“, пратил по факс на Цветан Цветанов сигнала на соцдепутатката Мая Манолова за печатницата в Костинброд, съобщава „Телеграф“.

Това е разкрила вътрешната проверка в родното ФБР. Припомняме, че на нарочна пресконференция служебният премиер Марин Райков обяви, че Йорданов е подал оставка заради теч на информация от ДАНС и той ще я приеме.

Райков обаче не влезе в повече подробности. Вътрешната проверка започна, след като в писмо до няколко медии група лица, нарекли се „група достойни прокурори“, разпространиха информация, че именно Манолова е подала сигнала за печатницата.

Към писмото бяха прикрепени документи, свързани с разследването на аферата с арестуваните 350 хиляди готови за ползване бюлетини, отпечатани в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд. Още преди новината да набере скорост в изборния ден, Цветанов знаеше, че автор на сигнала е Манолова, което събуди подозрения, тъй като само ДАНС и прокуратурата са имали данни за това. Проверката в ДАНС продължава до изясняване на цялата ситуация.