Средна кула – Острица е първият 1/2-финал в Областното на Русе

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Отборът на Прис­та 2000 от русен­ския квартал „Средна кула“ и Черноломец (Острица) ще спорят в единия полу­финал на русенското Областно първенство по футбол. Това стана ясно след изиграните в сряда ве­черта три от четирите четвъртфинални бара­жа в четвъртото ниво на родния ни футбол. В тях играят отборите, заели първите четири места в крайното класиране на двете областни зони – „Изток“ и „Запад“, като шампионът ще има въз­можност от следващия сезон да играе в Севе­роизточната „В“ група.

На стадиона в Две могили „куленчани“, ко­ито завършиха четвър­ти на „Изток”, победиха с 2:0 първенеца на „Запад” Борово 2000 (Борово). Тимът от село Острица пък отстрани ветеранс­кия Дунав 2010 със 7:6 след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът, който се игра на стадион „Дунав“ в Русе, завърши 1:1. По­луфиналът между Приста 2000 и Черноломец е в неделя от 18.30 ч на стадион „Ду­нав“.

В третия четвъртфи­нал от сряда третият в зона „Изток“ – тимът на Дунарит (Николово), победи с минималното 1:0 втория в западната зона Младост (Екзарх Йосиф) на Градския ста­дион в Русе. В полуфи­налите николовчани ще играят срещу победите­ля от мача Марисан (Русе) – Янтра (Цено­во), които се срещнаха късно вчера в четвъртфиналите. Вторият полу­финал е насрочен за не­деля от 18.30 ч на Градс­кия стадион в Русе.

 

в-к Бряг