На круиз в Стара Загора: Директорски семинар 2013

1
Добави коментар
nicky
nicky

През трите дни, прекарани в много интересни семинари с лектори от чужбина, работни срещи и незабравими вечери, доказахме за пореден път, че в Орифлейм знаем да работим здраво, но и да се забавляваме здраво.

Уелнес-ръченица, кавър-версия на рекламния клип „Вашите мечти-наше вдъхновение“ с участието на мениджмънта на компанията, една истинска русалка и прекрасните изпълнения на Ивайло и Маргарита Хранова със сигурност ще останат незабравим спомен у всички присъстващи.

Сигурно се чудите какво правеше тази русалка в Стара Загора. Тя беше част от тематичната гала-вечеря, посветена на средиземноморския круиз, на който ще отидат догодина всички златни директори от Европа.

Дрескодът беше вечерно облекло с елемент в морските цветове бяло, синьо и сребърно, а залата за презентации успя да се превърне само за няколко часа от място за работа в разкошен крайбрежен ресторант.

Eто какво разказа един от най-новите директори на Орифлейм – Инна Ямалиева от Варнa, за събитието:

Здравейте, колеги и приятели!

Орифлейм отново надмина себе си! Това беше най-добрият Директорски семинар до сега (според моя скромен опит от цели 2 преди това). Но се оказа, че топ лидери, които са присъствали на десетки такива, потвърдиха моите впечатления. Сега ще ги споделя с вас.

Още при пристигането ни бяхме посрещнати като звезди. Капитан Ерик Одар, заедно с целия си верен екипаж, ни приветства на палубата. Хотелът не ме изненада – луксозен и изобилен – както винаги с Орифлейм. (Колко бързо се свиква с хубавото – до скоро прекарвах студентските си екскурзии по хижи и бунгала…) Но този път освен лукса, ни очакваше и един от най-добрите СПА комплекси в страната.

Нашият навигатор Ерик ни зареди с вдъхновяваща тема още в началото на ден 1. За пореден път доказа, че той е смел мореплавател и безопасно и сигурно ще ни поведе към мечтаните дестинации. Напомни ни също така, че пътят към тях не е по права линия. Понякога ни се налага да сменяме курса в движение. Това може да ни забави, може дори да се изгубим за малко. Но щом си припомним за къде сме се запътили – се връщаме обратно в правилната посока. Важното е да продължим пълен напред!

На това ни обърна внимание и следващият ни лектор – Вълчо Стоянов – само на 33 години, а вече милионер. Забележителен Човек! Той ни припомни една простичка истина – ако знаем в сърцето си „ЗАЩО“ правим нещо, „КАК“ да го направим става лесно. Няма неповторими методи, има неповторими хора. И ако имаме смелостта да останем истински и верни на себе си – успехът ще дойде.

Бяха наградени и отличниците за изминалата година – Любляна Минева – номер 1 в регистрациите (и в сърцето ми), Теди Муравеева – най-добър уелнес лидер, топ 5 на най-заслужилите млади мениджъри, извоювали си правото да се класират на семинара, както и новите Главни мениджъри.

Закрихме ден 1 , а горещите страсти охладихме в спа центъра. Организаторите бяха предвидили достатъчно много свободно време, за да можем да презаредим и да сме готови за вечерта.

А вечерта беше решена в свободен стил. Неангажиращата програма ни позволи да се насладим на тихата приятна вечеря в ресторанта на хотела, в градината и в компанията един на друг. Музиката беше тиха и ненатрапчива. Имахме възможност да си поприказваме спокойно, без да сме притиснати от времето. Дойде и за партито в пиано бара на хотела. Като млад човек с претенции за сериозна банкетна култура, за пореден път разбрах, че имам и по този въпрос много да уча от българските Директори.

На следващата сутрин, благодарение на Уелнес продуктите, всички бяхме свежи и готови за нова доза ентусиазъм. Стартира го Кайлин МакКлейн – Глобален търговски директор за Уелнес.

Тя сподели с нас вълнуващи новини от кухнята. Новини, които бяхме привилегировани да научим първи, защото, както каза тя: „Аз не пътувам из целия Орифлейм-свят. Аз гостувам само на най-добрите.“ Сутрешната физзарядка пък направихме под ръководството на Ръководството – в традиционни български носии, танцуващи традиционния уелнес – танц с аранжимент на ръченица.

Дойде и дългоочакваната среща с най-обичаната от цяла България – Каролина Георгиева, регионален мениджър на Орифлейм за ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка). Човек, който със самото си присъствие те провокира да извлечеш най-доброто от себе си. Тя ни донесе страхотни новини относно глобалната визия на Орифлейм в бъдеще.

Последваха занимания по групи – едно от най-ценните за мен преживявания от семинара. Обсъждахме вълнуващи въпроси рамо до рамо с топ лидерите на България. След като ги презентирахме, Велина Томова ни ъпгрейдна с онлайн новостите и ни припомни, че „Бъдещето е сега!“

Силен финал на ден 2 бяха презентациите на топ 3 на най-бързо развиващите се лидери – Катя Чолакова, Даниела Тонева и Велика Киричкова. Споделянето на лични истории е моята любима част, а техните бяха запомнящи се. Поздравихме и благородно завидяхме на колегите, класирали се на Златната конференция 2013 в Дубай.

Развълнувани от изпълнения с емоции ден, се оттеглихме за кратка почивка в приготовления за Гала вечерята.

Но най-големите приготовления направиха организаторите! Благодаря ви! Круизната тема беше толкова внушаваща, че направо ни се зави свят! Аз знам, че корабът на Орифлейм България едва сега излиза в открито море и му предстои да завладее нови територии. Имаме безстрашен и отдаден капитан, който ще преодолее всички бури заради нас! Благодаря ти, Ерик! Имаме и верен компас, който винаги ни подсказва правилната посока! Благодаря ви, Изток, Запад, Север и Юг (в ролите – регионалните мениджъри Силвия, Доби, Нели и Галя)! Благодаря на целия екип от служители, които правите трудната ни работа малко по-лесна! Знам, че с такъв екипаж корабът на Орифлейм ще обиколи света!

А най-щастливите на вечерта бяхме новите Директори – Радка Атанасова, Мариана Димитрова, Златина Крушева, Павлинка Танчева и аз – Инна Ямалиева. Церемонията по награждаването беше несравнима. Почувствахме се като истински звезди! За мен беше много емоционално да наблюдавам 4 смели жени да получават своето признание. Техните истории са силно мотивиращи! Няма значение кой си, от къде си или на колко години си – качил ли се се на кораба – няма отказване!

Това е вечер, която никога няма да забравя! Исках да кажа толкова много неща от сцената, но емоцията ме остави без думи. Сега имам втори шанс да изкажа всичките си благодарности. Искам да благодаря на ВАС – лидерите на Орифлейм България за тези незабравими 3 дни. Това е най-хубавият семинар за мен, не защото ме наградиха на него. Той е най-хубавият, защото го споделих с вас. Вие сте причината тези семинари да стават все по-добри и по-добри. Вие, с вашия непрестанен стремеж към усъвършенстване провокирате всичко и всички около вас да се стремят към същото. За моите скромни почти 3 години в Орифлейм аз съм имала не малко възможности да бъда сред вас. Но тези дни бяха различни.

Благодарение на перфектната програма на семинара и дългите почивки имахме възможност да общуваме помежду си повече от всякога. И аз почувствах това, за което ми е говорила Стела Минева. Тя се обърна към вас с думите: „Хора, ние прекарахме цял един живот заедно…! Ние сме семейство!“ И сега аз започвам да разбирам какво е имала предвид. Макар срещите между директорите от различни екипи и градове да са няколко пъти в годината, тези хора се разбират помежду си само с поглед по-добре, отколкото дългогодишни приятели. И това е защото независимо в коя точка на страната са, те правят едно и също. Хора като вас дават на хора като мен възможност да се осмелят да мечтаят за по-добър живот – днес, в България. Дано си давате сметка колко важни и специални сте!

През времето от което се познаваме много пъти сте ми казвали, че ние – младите – сме бъдещето. Че очаквате от нас да сме пример за младите хора и да ги поведем, да донесем промяната. Аз приемам това като моя лична кауза, защото това е моето „ЗАЩО“. Но не бихме могли да го направим, ако нямахме вашата опора. Вие сте нашата скала. Имаме още страшно много да учим от вас, за това продължавайте да ни вдъхновявате всеки ден, както до сега!

Бях щастлива да приема искрените ви поздравления. Това прави нашия бизнес велик. Истинските лидери умеят истински да се радват за успехите на другите. Те са тези, които добре познават цената на успеха, плащали са я и ще продължават да я плащат многократно. Поощряват всеки, който е започнал своя път, дори и да е само в началото. Те не биха били толкова успешни, ако не бяха с такива дух и страст. Но аз усетих с цялото си същество какво значи единност.

Аз знам, че сме в сигурни води и нашият кораб никога няма да потъне, стига да сме заедно!

С благодарност, Инна Ямалиева

А този видео клип е подарък от служителите на Орифлейм България към всички Орифлейм звезди, присъствали на семинара!

Oще снимки от семинара ще намерите тук