Андрей Хадживасилев » Blog Archive » De Profundis или мистериозните символи в един музикален клип

1
Добави коментар

Обикновено не разкривам тайните от собствената си кухня, но мина време от премиерата на „Каймака“ (Луди Хора) и предполагам ще привлека интереса на голяма група фенове на 100 Клиа, а и не само с малко интересни детайли около идеята на видеото.

Главната концепция на клипа е възкресението и вечността на 100 Кила (Явор Янакиев), като той самият участва до голяма степен в криейтив процеса, което беше много интересно и за двама ни. Тук искам да успокоя всички, че въпреки провелите се снимки в истинска морга, мъртви хора не сме снимали. Всичко е грим и специални ефекти!

Едно от първите „криптирани“ послания към зрителите идва с Кадилак катафалката, която носи тленните останки на Килата. Нейният регистрационен номер гласи с готически шрифт „De Profundis“, което в превод от латински означава: от дълбините, от бездната. Малко след като ковчегът е изваден за специален ритуал по възкресение, от задгробния живот се появява мистериозно за съвсем кратко емблематичният рапър 2 Pac с тениска 100 Kila. Той носи „ключа“ към вечния живот – древни египетски кръстове ANKH. АНКХ-ът е символ на милионите години бъдещ живот. Неговият кръг е съвършено изображение на онова, което няма нито начало, нито край. Той изобразява душата, която е вечна, защото произхожда от духовната субстанция на боговете. Кръстът пресъздава състоянието на транс, в което е изпаднал Просветеният или по-точно изобразява състоянието на смърт, разпъването на кръст на Избрания, онзи, който притежавал геометричния ключ на езотеричните тайни, чийто символ е именно този египетски кръст. Той можел да отваря дверите на света на мъртвите и да проумява скрития смисъл на вечния живот.

Така 100 Кила минава през моргата и гробищата, за да се завърне в света на живите и да окове във вериги Смъртта заедно с Големия (a.k.a AMG studio). След този пост навярно ще откриете нови елемнти във видеото и ще разберете, че и най-малкият детайл е много важен за режисирането на успешен музикален клип. Има още много интересни неща, който сме скрили с екипа ми от филмово студио Revive Vision, но няма да ви ги издам всичките. Открийте ги сами и се похвалете в коментарите!

Може да изгледате разширената режисьорска версия на видеото с над 2 мин. допълнителни кадри – ТУК, както и да надникнете какво се случва зад камерата ни в мейкинг галерията – ТУК.

Tags: 100 Kila, 100 Кила, 100kila, 2 Pac, amg, ankh, De Profundis, Golemia, ludi hora, revive vision, studio, video, анкх, видео, видео заснемане, видеоклип, възкресение, грим, египетски кръстове, Каймака, Килата, клип, Луди Хора, музикален видеоклип, режисьор, символи, специални ефекти, филмово студио, Явор Янакиев

петък, май 24th, 2013 at 19:26 • бг, видео, професионални • RSS 2.0 feed
• leave a response or trackback