Тв звезда проваля култовия „Великолепен век”

5
Добави коментар
mignews
mignews

Феновете на сериала „Великолепният век”, пресъздаващ любовта между османския султан Сюлейман и наложницата украинка Роксолана (Хюррем султан), тези дни са шокирани и разочаровани.

Изпълнителката на ролята на Хюррем султан, актрисата Мерием Узерли, напуснала снимачната площадка поради психическо неразположение и се върнала в Германия.  Заради нейното отсъствие миналата седмица Стар ТВ излъчи повторение на предишния епизод. Мерием Сара Узерли е родена през 1983 г. в град Касел, Германия, от майка германка и баща турчин.  Продуцентите на „Великолепният век“ я откриват на кастинг и така започва кариерата й. От почти непозната в Германия изпълнителка на дребни роли, тя стана много популярна изпълнителка не само в Турция, но и в много страни, където се излъчва сериалът, отличена бе и с редица престижни награди.

Мерием се лекува незнайно от какво

Тези дни обаче в интервю за популярна медия Мерием се оплака, че много работи, но получава ниско заплащане. Говори се, че поискала да получи увеличение, но след като й отказали, влязла в конфликт с продуцентската къща ТМСФ на „Великолепният век“.

Мерием Узерли получава по 20 000 турски лири за отделен епизод. Това е почти двойно по-малко в сравнение със заплащането на Берен Саат и Тууба Бююкюстюн, звездите на турските сериали. Актрисата казала на екипа, с който работи, че не се чувства добре в Турция и че заминава за Берлин за преглед при лекар. Не се знае обаче дали и кога ще се върне.   Твърди се, че е постъпила за лечение в берлинска клиника. Според информация във в. „Ватан“ Мерием напоследък се държала много странно на снимачната площадка, изолирала се от другите, почти не разговаряла с колегите си. В почивките между  снимките се уединявала, не се включвала в никакви активности.

Твърди се също, че се е разделила с любимия си Джан Атеш, известен бизнесмен, с когото близо година имаха интимна връзка. Преди една седмица Мерием бе отишла с любимия си на Бодрум, но ваканцията завършила с раздяла.

Отложиха 100-тния епизод

Според медиите неразположеността на Мерием Узерли се дължи на синдрома на изпепеляването (Burnout syndrome). Според специалистите това е състояние, което се характеризира с неудовлетвореност от живота и работата, негативно отношение към близки и колеги и дори проява на агресия, намалена чувствителност и недоверие.

Неразположението на Мерием е възможно да се дължи и на факта, че след като завърши „Великолепният век“, тя трудно би си намерила поле за изява в Турция, т.е. от висините на славата ще трябва да се срине до низините, коментира специалист. Мерием говори турски език с много силен акцент и трудно ще успее да се реализира с друга толкова голяма роля.

Продуцентите са отложили засега снимките на сериала заради отсъствието на актрисата. Миналата седмица трябваше да бъде заснет 100-тният епизод, но снимките не са се осъществили. „Великолепният век“ трябва да приключи на 19 юни, което означава, че предстои заснемането на още 3 епизода.   Говори се, че продуцентите вече търсят заместница на Мерием за ролята на Хюррем султан. Според подписания договор с ТМСФ Мерием Узерли е длъжна да участва в продукцията до края, в противен случай ще трябва да плаща големи неустойки.