Прости правила за справяне със стреса

40
Добави коментар

Прости правила за справяне със стреса

Стресът се отразява на целия организъм. Той вреди на сърцето, на умствената ни дейност и разбира се на нервите. Освен това доказано е, че вреди и на външния ни вид. Особено зле се отразява стресът на косата, ноктите и зъбите ни. Настроението ни също не е добро. Като цяло започваме да ставаме уязвими и не знаем как да се преборим с това състояние.

За да се справим със стреса, на първо място трябва да определим причината или причините, които ни водят до това състояние. Следващата стъпка е да направим опит да се справим с източника. Едни от най-често срещаните причини за стреса са забързания начин на живот, преумората, желанието да свършим няколко неща на веднъж, напрегнато шофиране, проблеми в семейството. Сами виждаме, че някои от причините зависят от нас, други не.

За да се справим със стреса трябва да повлияем на вътрешните си нагласи и на усещането си за света. Ако гледаме положително на себе си и вярваме повече в способностите си, ще постигнем с по-голяма лекота целите си. Промяната зависи и на отношението ни към околните. То ни влияе много силно.

Ако се опитваме да подходим с добро и с добри чувства, вероятността отношенията ни с колегите, приятелите и семейството да се подобрят е по-голяма.

При взаимоотношенията си с околните, трябва да се опитаме за момент да погледнем ситуацията от тяхната гледна точка, за да се опитаме да открием къде е истината. Така по-точно ще анализираме ситуацията. Не е лесно, но понякога това е най-верният път към отговорите на много въпроси. Можете да си изградите малки полезни навици, които да ви карат да се чувствате добре.

* Станете 15 минути по-рано. Изпийте чаша кафе или чай на спокойствие, изяжте един плод и вземете витамини.

* В работата правете кратки почивки и мислете за хубавите неща, които са ви се случили напоследък.

* У дома отделете време за семейството. Вечеряйте заедно и споделяйте какво ви се е случило през деня. Възстановете диалога по между си.

* Слушайте любимата си музика или гледайте разтоварващ филм.

* Преди лягане изпийте чаша топъл успокояващ чай или ароматен топъл шоколад. Мислете за хубави неща преди сън. Така и сънят ви ще бъде по-пълноценен и дълбок.

източник happybody.eu

Коментари