Обърнете внимание на ръцете си!

1
Добави коментар

Според фън шуй – изкуството да живеем в хармония и естетика със света около нас – да не обръщаме внимание на ръцете си означава да демонстрираме неуважение към другите.

Ръцете ни са тази част от тялото, която излагаме на показ, когато се запознаваме с някого или когато предлагаме помощ. Затова по-приятно и красиво е да протегнем нежна и добре поддържана ръка, отколкото груба десница с напукана кожа, с изпочупени нокти и обелен лак.

В този смисъл да поддържаме ръцете си означава да поддържаме душата си. Например като ги масажираме, ние релаксираме, като ги мажем с крем, ние ги галим, а като си слагаме ръкавици, за да ги предпазим от студа, всъщност се грижим за себе си и по този начин изразяваме уважение към собствената си личност.

За да бъде постигната хармония, двете космически сили, които управляват света – „ин“ и „ян“, трябва да са в равновесие. По отношение на ноктите, също както и при бижутата, твърде много „ин“ (бледи цветове, закръглени форми) пораждат слаба енергия, докато твърде много „ян“ (ярки цветове, квадратни форми) създават силни вибрации.

Слабите  хора могат да станат по-енергични и решителни, ако заложат на ярките цветове и квадратните форми.При агресивните натури светлите цветове и заоблените форми ще омекотят характера им.

Формата на ноктите. Дори квадратните нокти да са на мода, не бива да бързаме да придаваме на своите такава форма. Вярно е, че квадратният нокът ще ни стимулира да бъдем рационални, упорити и целенасочени като личности, които знаят какво искат. Но към тази форма трябва да се стремим само ако сме слаби, нестабилни или прекалено мечтателни по характер. Четвъртитата форма благоприятства чувството за ред, стремежа към стабилност и конструктивността. Заоблените краища се препоръчват на срамежливите хора, на които им липсват динамичност u дързост. Издължената бадемовидна форма е идеална за прекалено строгите хора. Овалът стимулира проявите на нежност.

Подходящият лак. Можем да потиснем или да засилим действието на енергиите си в зависимост от това какъв лак ще изберем. Яркият цвят като червено, оранжево или розово е подходящ за депресираните хора. Тоналностите на синя слива, кафяво, бордо или виолетово се препоръчват на жените, които искат да се наложат, като в същото време останат верни на класиката.

Елегантно бежовото и розовите нюанси ще успокоят тези, които изживяват стрес. Те обаче трябва да избягват синьото и сивото, което ще помрачи аурата им. Полезно е да знаем, че перленото улавя светлината и по този начин приятно озарява движенията на ръцете ни. С прозрачния лак ноктите ни имат по-естествен вид, той придава изящност на жестовете ни. Този тип лак улавя енергията от околната среда, отразява я и я прави силно позитивна.

Изборът на бижута. Предвид особеностите на личността ни трябва да се съобразяваме с формата и цветовете на бижутата, които носим. Пръстените и гривните със силен блясък улавят светлината и я отразяват, като създават дъга от благодатни вибрации около нас.