Моите пътувания в снимки

47
Добави коментар

Плажовете на остров Тенерифе са предимно с черен, вулканичен пясък. На някои хора им се струва малко депресиращо, но на мен ми харесва и ми изглежда екзотично. Все пак плажове, с обикновен пясък, из цяла Европа има колкото искаш! Аз мога да пиша само за тези, които се намират в северната и северозападната част на острова, до южните така и не стигнахме, но не мисля, че сме изпуснали нещо забележително. Като цяло температурата на водата в океана, около остров Тенерифе, е около 19-22 градуса целогодишно. Става за къпане, но не и да се задържаш много във водата. За съжаление го няма този прекрасен цвят като на остров Фуертевентура , където, въпреки че температурите бяха подобни, океана ни примамваше да влизаме много по-често!

Playa de Masca  се намира се в залива Маска. Той е достъпен по вода или след 5 километров преход през клисурата на Маска, така че да се идва тук само заради плажа, абсолютно не си струва. Но, ако си извървял трасето през клисурата си е чудесен бонус. Плажът не е пясъчен, а с големи черни камъни. При вятър не е препоръчително да се влиза,  по принцип и влизането е забранено (пише го още в самото начало на клисурата), но при спокоен океан не виждам какво пречи.

В северната част на острова в курортното градче Пуерто де ла Круз се намира Playa Jardin, отново градски плаж със всички удобства и естествено с черен пясък, Предполагам, че се нарича така, защото непосредствено до него има приятна градинка.