Касапин вкара силикон за матраци в гърдите на пациентка

1
Добави коментар
mayaiv
mayaiv

Касапин вкара силикон за матраци в гърдите на пациентка

27 май 2013
  Любопитно
   

Английско момиче попадна в ръцете на касапин, който постави в гърдите й импланти от силикон за матраци.

Младата Шарлот похарчила 4000 паунда за уголемяване на гърдите си. Сумата била сравнително поносима, в сравнение с много по-скъпите операции в реномирани клиники. Шарлот избрала варианта с неизвестен доктор заради по-ниската цена.

Докторът обаче бил истински касапин – безсъвестният човек набутал в гърдите на момичето импланти със силикон за матраци. Той ги монтирал така бездарно, че бюстът на Шарлот висял като на жена на средна възраст. Отчаяната Шарлот поискала корекция, но тя се оказала също така несполучлива.

Заради случаи като този здравните власти на Острова се стремят да затегнат пазара на пластичните операции където се вихрят много самозванци. Строги правила ще регламентират както лекарската квалификация, така и качеството на материалите, с които медиците работят.

Заради калпавата пластика Шарлот живяла 6 години в страх, че гърдите й могат във всеки момент да се пръснат и опасният силикон да я разболее непоправимо. За бедата си младата жена разказала в ТВ предаване за жертвите на пластичната хирургия.

Елитният специалист по пластична хирургия д-р Вик Видж обяснил на Шарлот, че е развила капсуларна контрактура – страничен ефект при 10% от пластичните операции. Организмът обвива импланта с тъкан, която изолира чуждото тяло и започва да го притиска. Д-р Видж се заел сам с обезобразената Шарлот – освободил я от опасните импланти, възстановил нормалното състояние на гърдите й, а по-късно й имплантирал качествен силикон.

източник: lekar.bg