Ларс фон Триер се снима с лепенка на устата за новия си филм „Нимфоманка”

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

В официалната интернет страница на очаквания с голям интерес филм „Нимфоманка”  на датския режисьор Ларс фон Триер се появи промо-фотография с актьорите, които изпълняват основните роли в драматичната творба.Автор на снимката е Каспър Сейерсен, а в нея киноманите ще разпознаят (отляво-надясно): Стейси Мартин,  Шиа Лебьоф , Джейми Бел, Удо Киир , Ума Търман, Софи Кенеди Кларк , Уилям Дефо, Миа Гот , Стелан Скарсгаард , Крисчън Слейтър , Никълъс Бро, Шарлот Гинсбърг и Кони Нилсън. Човекът, в лявата част на снимката, с лепенката на устата и фотоапарата (или мобилния телефон), който снима сцената, е самият режисьор.

Фотографията-анонс се появи в сайта на филма в деня на откриването на 66-ия фестивал в Кан , където преди две години, заради провокативно изказване пред журналисти, Съветът на директорите обяви Триер за персона нон грата.

„Нимфоманка” е дивата, но поетична история на Джо (в ролята е Шарлот Гинсбърг), която сама си поставя диагнозата „нимфоманка”, а филмът проследява живота й – от раждането до нейната 50-годишнина. В една студена зимна вечер, старият, но чаровен ерген, Селигман (Скарсгаард), намира пребитата Джо в тъмна уличка. Той я пренася в дома си, където в продължение на няколко дни се грижи за нея, като същевременно с това тя му разказва живота си. Мъжът слуша внимателно нейната многопосочна история, която изобилства с превратности и различни асоциации…

Според предварителната информация, най-новият филм на датчанина трябва да излезе на голям екран на 25 декември 2013 г.
Въпреки скандала в Кан през май 2011 г., предишната лента на Триер – „Меланхолия” , с участието на великолепната Кирстен Дънст , беше обявена за най-добър филм в Европа.

Към статията няма коментари. Напишете първия.