Тренировка с ластик, подходяща за цялото семейство

1
Добави коментар

Ползата от тренировката с ластик е подобрената сила, мощ, бързина, сила и еластичност на тялото. Работата с ластичната лента за разтягане е полезна за добрата мускулна база, особено в за онези спортисти, които ще тренират аеробно след това. Хубавото на ластика е, че е евтин, достъпен, лесен за транспортиране. Можем да го носим навсякъде и да изпълняваме упражненията където и когато си поискаме. Ето защо тренировката с ластик е супер подходяща за изпълнение в домашни условия или при пътуване.

 

Упражненията с ластична лента са по-малко агресивни, отколкото конвенционалните с тежести, така че съществува по-малък риск от нараняване. Гумата е ограничен в пространството уред. Тя има горна граница на разпъване и устойчивост при натоварване, така че веднъж достигнали лимита, не може да добавяте повече. Във фитнес Шурикен в Мадрид прилагаме тренировъчна рутина с еластични ленти, която перфектно се комбинира с други упражнения за тонус.

 

Упражненията с ластик са много полезни, защото предпазват от контузии, работят върху мускулния тонус и различните мускулни групи по различен начин, от този, с който са свикнали при стандартна тренировка с тежести. В допълнение фактът, че е лека и лесно преносима, прави от гумата чудесен тренировъчен спътник и не сложен за използване. Освен това, както се вижда на снимките, е забавно да се тренира с този цветен ластик. Съществуват функционални упражнения с ластик по двойки, което превръща гумената лента в идеалния инструмент за тренировка в семейството.

 

Упражняването с гумена лента, в никакъв случай не трябва за замени тренировъчната рутина с тежести, нека бъде допълнение към нея. Имайте предвид, че упражненията с ластик са еквивалентни на тези, изпълнявани с гири в двете движения,но мускулната работа няма нищо общо с тази при конвенционалните с тежести.

Използването на ластичната лента е силно препоръчително за всеки, който практикува лека атлетика защото подобрява сърдечно-съдовата работа на организма. Краката на спортиста стават по-устойчиви при състезанията на дълги разстояние, помага за бързината при вземане на разстоянията. Ластикът тонизира тялото по прост и много по-малко агресивен начин, отколкото всеки друг спортен уред.

 

Ластиците са инструмент, използван при възстановителна терапия. Тяхната ефикасност се дължи на неагресивните за ставите движения, които позволяват. Гумата за тренировка трябва да бъде от латекс с дебелина 1,5 cm и дължина най-малко три метра, но не повече от пет. Важно е да се познават добре движенията, необходими за всяко упражнение и да се избират според моментното физическо състояние и съответната здравина на ластика.

Ако се интересувате от тренировка с еластичен ластик, може да си закупите този безценен уред от ФАБРИКА Спорт. Желаем успех на всички, които ще се забавлявате, докато тренирате с тази цветна гума!