Да подновим старите мебели

1
Добави коментар
MIlVel
MIlVel

Декупаж върху стари пластмасови столове

На вилата имаше четири мноого стари стола. Поне 10 години са били на открито, даже три от тях някой сложил близо до огън, че ги и обгорил. Снимах само един от тях и то този, който беше в най-добро състояние. Реших да пробвам декупажната техника върху тях. От четирите стола, два бяха мръсно бели, един зелен и един червен.

И така, ето го стария стол.

В началото си мислех да го мина с шкурката, както съветват всички, но тъй като пластмасата беше доста остаряла и напукана на повърхността, реших, че е достатъчно грапава и минах отгоре една ръка с бял акрилатна боя. Покри идеално, дори и  върху цветните столове. После си избрах салфетки и ги залепих с декупажно лепило върху столовете. Ето и първия стол, който направих.

Салфетката с тревичките и калинките, която използвам за краката на стола е с леко жълтеещ фон, та се наложи с четка и бяла боя малко да размия границите. След това лакирах три слоя акрилен лак на водна основа. И готово.

За другите три стола реших да усложня задачата и сложих дантели. Накиснах ги в акрилен лак и ги оставих да изсъхнат. След това с лепило и горещ силикон ги залепих за стола.

Дантелата на последния стол не е втвърдена с лепило. Оставих я мека, защото осъзнах, че с твърдата дантела е трудно да хванеш стола и да го преместиш.

Не съм ги използвала много дълго време и не мога да кажа доколко трайна е декупажната украса по тях. Но има ли нещо, за чиято трайност може да се гарантира. Колкото издържи – толкова. Важното е да носи естетическа наслада и радост, че си направил нещо със собствените си ръце. Със сигурност столовете са много по-приятни от предишния им вид. Като се одраскат, ще ги боядисам пак. Таман ще имам възможност да направя нещо ново.

Работата по тези столове беше много приятна и лесна. Мисля, че няма човек, който да не може да се справи. Бъдете смели и експериментирайте. Приятни творчески занимания.

Tags: decoupage, decoupage on chairs, decoupage on furniture, decoupage on plastic, handmade, how to decoupage, акрилатна боя, акрилен лак, акрилна боя, да подновим старите мебели, ДЕКУПАЖ, декупаж върху мебели, декупаж върху пластмаса, декупаж върху стар пластмасов стол, декупаж върху стар стол, декупаж върху стари столове, декупаж на мебели, декупаж на пластике, декупаж на пластмассе, декупаж на стуле, декупаж на табуретка, декупаж старого стула, декупаж табуретки, декупажни експерименти, декупажно лепило, експеримент, оригинални мебели, от старо ново, преди и след, салфетки, салфетна техника, своими руками

This entry was posted
on понеделник, май 27th, 2013 at 11:44 and is filed under ДЕКУПАЖ, Любопитно, Моето хоби.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.