Евромачове в Стара Загора

1
Добави коментар

Теро Аувинен, представителят на европейската футболна централа UEFA инспектира стадион “Берое” относно лицензирането на съоръжението за европейските клубни турнири. Както е известно като носител на Купата на страната “Берое” ще представя България в Лига Европа и ще започне участието си от втори предварителен кръг.

Теро Аувинен е директор на инфраструктурния отдел на финландската футболна федерация и днес подробно се запозна с условията, инфраструктурата, терена и цялостната визия на стадиона под Аязмото. Финландецът остана доволен от видяното, като най-добро впечатление му направи тревната настилка. Аувинен остави и своите предписания за всичко, което трябва да бъде направено, за да могат всички “зелено-бели” привърженици да наблюдават своите любимци в евротурнирите на собствения си стадион. Инфраструктурният мениджър към UEFA изрази своята увереност, че стадионът ще приеме европейски мачове. Както е известно след реконструкциите миналата есен стадион “Берое” прие срещи от квалификациите за юноши до 17 години, като от качеството на съоръженията се увериха малките испански национали, като и трите техни срещи се играха именно в Стара Загора.

Структурните критерии за лицензиране на стадионите за евротурнирите включват три части – зони за играчи и официални лица, трибуни и съоръжения за зрители, съоръжения за медии.

Ръководството на ПФК “Берое” уверява всички фенове, че ще направи всичко, което е необходимо и предписанията ще бъдат изпълнени на 100% в нужния за това срок. По този начин ще бъде изпълнено и още едно обещание от ръководителите, а всички беройци ще сбъднат още една своя мечта – да гледат отново евромачове в Стара Загора.