Мерием Узерли може да напусне „Великолепният век“

0
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Актрисата, изпълняваща ролята на Хюрем Султан в популярния сериал „Великолепния век“, може повече да не се завърне на снимачната площадка.

Сериала предизвика гнева на консервативно настроената турска публика

Мерием Узерли, изпълняваща ролята на Хюрем Султан в сериал „Великолепния век“, може повече да не се завърне на снимачната площадка, съобщават местни медии. Продуцентите на сапунената лента са изправени пред трудния избор – да пренапишат сценария или да търсят нова актриса за главната женска роля.

Преди време Узерли замина за родната си Германия по време на почивките между снимките. Оттогава тя не се завърна в Турция, а остана в клиника заради умора и нервен срив.

Заради проблемите на актрисата авторите на сериала трябваше да пуснат 100 серия със заснети преди това епизоди. Продуцентите не коментират случващото се. Но медиите отбелязват, че те ще са принудени или да търсят нова актриса или да „заточат“ Хюрем в отдалечен регион на Османската империя, за да оправдаят нейното отсъствие в кадър.

Мерием Узерли е получавала по 12 500 евро за серия, без да се включват разходите й за живот в Турция, които също са плащани от продуцентите.

Сериалът „Великолепния век“, който се излъчва с голям успех на Балканите, Унгария и Русия, разказва любовната история на Сюлейман Великолепни /1520-1566/ и рускинята Роксолана /Хюрем султан/. Продуцентите са акцентирали върху тяхната голяма любов, което предизвика гнева на консервативно настроената турска публика, както и на ислямисткото правителство на Реджеп Ердоган.