Как да запазим косата си красива през лятото? » Красота

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Грижата за косата през топлия сезон е също толкова важна, колкото й поддържането на здравословен тен. През лятото тя изсъхва много повече, заради прекомерното излагане на слънце, което оказва вредно влияние на косъма. Повече от ясно е, че шеметната визия по време на горещия сезон изисква здрава и красива коса, която да допълва слънчевата ни осанка.

Вижте няколко съвета, как да запазите косата си в перфектно състояние:

Не забравяйте редовното постригване на краищата, което освежава косъма. Може да заложите и на секси къса прическа за по-лесна поддръжка! Ако косата ви е дълга, стремете се да не я третирате прекомерно с преса, маша и избягвайте използването на сешоар, защото горещия въздух уврежда косъма.

Задължително използвайте шампоан и балсам с UV-филтри. През лятото мием косата си почти всеки ден, затова е добре да се използват продукти „за честа употреба“, за предпочитане е те да са с повече натурални съставки. Редовно правете маски на косата си, които съдържат витамини E, C, B, пантенол и копринени протеини.

Не пропускайте през лятото специалните продукти за коса с ултравиолетова защита, който се предлагат от много козметични марки. Водоустойчиви, под формата на пяна или спрей, те образуват невидим защитен филм около косъма. Тези продукти съдържат кератин, който предпазва косъма от вредните слънчеви лъчи, пречи на бързото му изсушаване и на наслояването на сол от морската вода или на хлор от басейна.

Носете слънчева шапка, винаги когато имате възможност!

Редактор: Делица Цонева