„Жената, която търсеше любовта“ от Ивинела Самуилова – Edna.bg

13
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Снимка:
Thinkstock/ИК „Хермес“

„Трябва не да търсиш любовта, а просто да откриеш преградите в себе си, които си издигнал срещу нея.“
Руми
 

Това е мотото на третата книга на Ивинела Самуилова – българската писателка, която с оригиналните си идеи и неподражаем стил в последните две години се превърна в един от най-предпочитаните автори за читателите с интерес към литературата за себепознание.

„Жената, която търсеше любовта“ е третият роман на авторката. След пътя на чудесата Ади, любимката на хиляди читатели героиня от книгите на Ивинела Самуилова „Животът може да е чудо“ и „Ако животът не е чудо“, сега поема по път, който вълнува всеки от нас. Пътят на любовта.

За да открие любовта, Ади ще трябва да прозре отвъд мита за „идеалния“ партньор – онзи нереален, но непременно „някой по-добър“, който ни чака зад ъгъла. Да мине отвъд издигнатата в култ роля на секса като основен фактор за щастието в отношенията. Да  надскочи лозунгите на съвременното потребителско общество от типа на „защото го заслужавате”, с които автентичното чувство се подменя с дребни удобства. Да потърси любовта отвъд навика и сигурността.

Корицата на книгата „Жената, която търсеше любовта“ на Ивинела Самуилова

В характерния си стил, със забележителна лекота, Ивинела ни провокира да погледнем дълбоко в себе си, за да открием вътрешните бариери, които сме издигнали срещу любовта. С помощта на „Горния“, който ѝ праща странни сънища, на психолога Алексей, който ѝ дава необикновени задачи, на възрастен градинар, последовател на учителя Дънов и на откровенията на една монахиня, Ади ще успее да извърви пътя до сърцето си и да открие там любимата и любещата. И да разбере, че понякога истинското чувство не идва с фойерверки и топовни залпове, а тихичко се промъква в сърцето ни, в очакване да узреем за тайнството на любовта.

Издател на книгата на Ивинела Самуилова отново е ИК „Хермес“. Романът може да бъде намерен в книжарниците в страната от 14 юни.

За автора:
Ивинела Самуилова е автор на романите „Животът може да е чудо” и „Ако животът не е чудо”, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. По думите на читатели, книгите на Ивинела Самуилова са „завладяващи и провокиращи”,”жизнени, побуждащи и мотивиращи”, „не робуват на клишета”, „действат като терапия”, „променят отношението към живота”, „зареждат, учат и вдъхновяват”.
Семинарите, които авторката организира съвместно с прототипа на главния герой на романите – психологът Алексей Бъчев (автор на Edna.bg), в момента са едни от най-популярните живи форуми за себепознание.

Ивинела Самуилова

Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология.
Ивинела е и учредител на фондация “Кларитас”. Една от основните дейности на организацията е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В момента авторката работи по литературен проект с участие на млади хора, с цел да провокира и подпомогне творческото осмисляне на житейските им избори, отвъд условностите на матрицата.
Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.