Маски за коса, целуната от слънцето

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Целогодишно си мечтаем за нежното докосване на слънцето. Бленуваме за карамелена нежна кожа и медни проблясъци в косите. Но, колкото е красив ефектът на потъмнялото тяло и изсветлената грива, толкова е и вреден.

Затова трябва да се грижим за тях непрекъснато. Да не излизаме без слънцезащитен крем за лице, както и да не си помисляме за слънчеви бани, без употребата на лосион или спрей с подходящ фактор.

Косата обаче също има нужда от защита. Горещите лъчи могат да нанесат сериозни щети върху косъма, да го увредят и изтощят.

За да избегнете всичко това, веднъж седмично отделяйте малко време, за да си забъркате домашна укрепваща маска. А ние ви предлагаме цели три.

Маска №1 Необходими са ви 1 ч.л. мед, яйчен жълтък и стрита на прах скилидка чесън. Разбъркайте добре, нанесете върху цялата коса и покрийте с найлонова шапчица. Измийте добре след поне 2 часа.

Маска №2 Отново ви трябва 1 жълтък, но този път комбиниран с 2 с.л. мед, 1 ½ с.л. бадемово масло, 2 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. водка. Смесете всичко в подходящ съд и нанесете в корените на косата. Оставете да действа 20-ина минути и измийте.

Маска №3 Тъй като бадемовото масло е сред най-мощните природни стимулатори за поникване и заздравяване на косата, последната ни маска отново съдържа натуралния продукт.

Сварете си чай от лайка и го оставете да изстине. Добавете 1 с.л. мед и 2 ч.л. бадемово масло, след което нанесете маската върху косата си. Оставете да действа около час и след това измийте добре.

Ако искате да научавате още полезни съвети за красота, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!