Д-р Стойчо Кацаров: Проблемът в здравеопазването е в липсата на доверие между лекар и пациент

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Пълен абсурд е да се слагат паник-бутони в линейките, следваща крачка тогава трябва да е да се даде оръжие на медиците, каза в студиото на TV7 д-р Стойчо Кацаров. Според него, насилието върху лекарите е проблем на цялото общество. Причината обаче е много по-дълбока и проблемите няма да се решат с инкриминирането на този акт. Проблемът е в нарушеното доверие между лекар и пациенти. Случаят в столичния квартал “Овча купел” е едни знак, че няма доверие между двете страни.

Това е в резултат на погрешна държавна политика от години и силното влошаване на качеството на медицинската услуга, анализира ситуацията д-р Кацаров.

Никой не знае дали пациента е доволен от лекарския труд, никой не се интересува от неговото мнение за качеството на медицинската помощ. А пациентът е този ,който плаща труда на лекарите и подобно положение не е нормално, продължи представителят на неправителствена организация за защита правата на лекари и пациенти, смята той.

Новият здравен министър трябва да премахне всякакви лимити и стандарти в здравните заведения и болния трябва да отговори дали е доволен от услугата и тогава парите да отиват в болницата, предложи Стойчо Кацаров. /БЛИЦ