Супичка – пътеводител на новака в кухнята

1
Добави коментар
gischo
gischo

Кезекухенът е немският вариант на любимият на всички чийзкейк. Чийзкейкът безспорно е много вкусен, но кезекухенът не му отстъпва по вкусови качества и има няколко безспорни предимства. Кезекухен се приготвя много по-лесно, тъй като е съвсем непретенциозен по отношение на печенето и не е необходимо да го печете на водна баня, каквито са изисканията към класическия чийзкейк. Освен това, немския сладкиш Кезекухен се приготвя с извара, а не с крема сирене, което пък го прави по-лек и по-нискокалоричен сладкиш, а и много по-икономичен. Рецептата за Кезекухен е подходяща за любителите на немската кухня, за всички, които обичат сладкишите със сирене, както и за всички, които досега са се притеснявали да изпробват рецепта за чийзкейк.
Немски сладкиш с извара Кезекухен – Käsekuchen
Необходимите продукти за немски сладкиш с извара Кезекухен:

За тестото:
1. 1 ½ чаена чаша брашно
2. ½ чаена чаша (125 грама) масло
3. 1 яйце
4. 1 чаена лъжица бакпулвер
5. ⅓ чаена чаша захар
6. 1 ванилия

За пълнежа:
1. 4 яйца
2. 600 грама извара
3. ⅔ чаена чаша захар
4. 50 грама масло
5. 2 супени лъжици нишесте

Необходимо време за приготвя:
30 минути подготовка
80 минути печене

Немски сладкиш с извара Кезекухен – Käsekuchen
Рецептата за немски чийзкейк Кезекухен в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за немски чийзкейк  е приготвянето на блата за сладкиша. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера. Разбърквате останалите съставки за тестото и малко по малко добавяте и брашното. Месите, докато се получи тесто.

Най-добре е да приготвите Кезекухен във форма за печене с падащи стени. ⅔ от тестото разпределяте по дъното на формата, а останалата ⅓ разпределяте по стените на формата, за да има впоследствие изпеченият Кезекухен стеничка.

2.
За приготвяне на пълнежа на Кезекухена първо разбивате с миксер или тел разтопеното масло заедно със захарта, добавяте едно по едно яйцата и нишестето. Накрая добавяте и изварата като разбърквате добре с вилица. Изсипвате така приготвената смес върху блата.

3.
Печете Кезекухен в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути, докато придобие леко златист цвят. След като Кезекухен е вече изпечен, изключете фурната и отворете леко вратичката, като го оставите така да постои 10-тина минути. Изстиналият Кезекухен се съхранява в хладилник.

Немски сладкиш с извара Кезекухен – Käsekuchen
Рецептата за немски сладкиш с извара Кезекухен е изпълнена!

Много кулинари твърдят, че немска кухня няма, т.е. немците нямат характерни ястия, а си хапват само наденички и варени картофи. Това обаче не отговаря на истината. Рецептите от немската кухня са много лесни за приготвяне, както и много бързи, подходящи за всеки новак. Много сполучлива, бърза и ефектна рецепта от немската кухня е рецептата за немски картофени палачинки с ябълков мус. Немските картофени палачинки много приличат на плоски картофени кюфтета, но се приготвят много по-бързо, тъй като картофите нямат нужда от предварителна термична обработка. Допълнени с ябълков мус, или пък със сос от кисело мляко, немските картофени палачинки могат да се превърнат в чудесна вечеря. Друг представител на немската кухня, доказващ колко бърза и лесна, а същевременно и колко вкусна е тя е рецептата за бърз немски сладкиш с ябълки. Ароматен, плътен, приготвен с маслено тесто, този бърз сладкиш с ябълки е чудесна компания за вашето кафе, както и вкусна закуска. А по коледните празници не пропускайте да приготвите вкусен домашен щолен, типичен за Германия и Австрия коледен сладкиш с изключителен аромат.

ДОБЪР АПЕТИТ!