7-те изумителни чудеса на Мексико

3
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Мнозина са виждали и продължават да виждат в бляновете си Ел Дорадо – легендарният град на богатства, който дори никога не е съществувал. В сравнение с това, нашите мечти са толкова по-възможни! Искаме просто да се насочим към онази част на света отвъд океана и да посетим показаните тук невероятни забележителности в Мексико.

Още фотографии на описаните в текста места можете да разгледате в красивата ни галерия.

Ик Кил в щата Юкатан В Мексико подобни изумителни подземни дупки с вода не са рядкост. Местните ги наричат „ченоте“ – от думата за „кладенец“ на маите. Някога красивите, но зловещи ями са били смятани за свещени, хвърляли са в тях млади момци и девойки като жертвоприношение за бога на дъжда. Днес обаче тези образувания са просто любима атракция за туристите. Ик Кил е особено прелестно ченоте. Има си добре осветени и изсечени във варовика стълбички, по които може да се стигне до водата – тя се намира на 26 метра под равнището на земята и е дълбока около 35 метра. В нея гъмжи от морски котки, но те не хапят и не са пречка за омагьосаните от мястото ентусиасти, които скачат отгоре.  

Град Гуанахуато Столицата на едноименния мексикански щаст е сред най-цветните и красиви градове на света. Ако някога имате щастието да се разходите по живописните му калдъръмени улици, ще откривате едни след други спиращи дъха площадчета и интересни църкви. От сърце ви пожелаваме това пъстро щастие!

Скритият плаж на островите Мариета  Това място е открито неотдавна и официално се нарича Плажът на любовта. Мислим, че се досещаме защо! Плажчето е уникално красиво, с бял пасък и кристална вода, богато на интересни морски обитатели, а естествената „шапка“ над него е образувана от дългогодишна вулканична активност. Как се стига там? Чрез лодка или чрез плуване, през едва видимо тунелче в скалите.  

Подводният музей в Канкун Така наречената „Ривиера на маите“ (по източното крайбрежие на полуостров Юкатан) предлага невероятни приключения за гмуркачите. Там се намират двете най-дълги системи от подводни пещери в света. Любителите на подводни забавления обаче в никакъв случай не трябва да пропускат и интересните скулптури, инсталирани под морската повърхност в град Канкун. Показали сме ви повечето от тях тук.

Градовете на маите: Чичен Ица, Паленке и Тулум  В Мексико могат да се посетят не едно и две места с археологически разкопки, разкриващи как са изглеждали храмовете и останалите постройки от предколумбовата епоха. Избрахме да ви представим трите най-внушителни (поне според нас) от тях.

Чичен Ица Паленке Тулум Ако тази красива статия ви е била интересна и искате да продължаваме да се възхищаваме заедно пред многобройните чудеса на света, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!