Северен възел в Козирог – АСТРОЛОГИЯ – Статии

10
Добави коментар
mikael
mikael

Качества, които трябва да развивате, за да откриете скритите си дарби и таланти: самоконтрол; поглед върху живота от позицията на възрастен; самоуважение; ориентираност към целта;разумни подходи към разрешаването на проблемите; спазване на ангажиментите и обещанията; освобождаване от миналото

Грижа за себе си; поемане на отговорност за успеха.

Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по-лек и радостен: зависимост; лесна промяна на настроенията; несигурност, която води до бездействие; ограничаване в резултат на страх; използване на миналото, за да се избегне настоящето; изолация – прекарване на твърде много време в къщи; липса на самоуважение; избягване на личния риск; контролиране на другите чрез прекомерна емоционалност.

Ахилесовата пета на тези хора е, че не съзнават своята зависимост. Желанието, което ги изпълва (“Ако няма някой, който да се грижи за мен, няма да оцелея.”) може да ги заведе в капана на едно безкрайно търсене на сигурност. (“Ако само мога да имам достатъчно здрава основа, ще се сдобия с енергията, от която се нуждая, за да поема отговорност за своя живот.”) Те развиват емоционална зависимост от другите, което насилва хората да сe превръщат в основа на тяхната сигурност. Но това е бездънна яма: те никога няма да бъдат достатъчно сигурни, за да се почувстват в безопастност, и затова никога няма да спечелят сигурността, от която си мислят, че се нуждаят, за да се превърнат в способни възрастни и да поемат отговорност за своя живот. Това, което не бива да забравят е, че в определен момент те трябва просто да рискуват да поемат отговорност за последствията. Когато тези хора видят една цел, която е изключително важна за тях и започнат да работят за постигането й, те се сдобиват със самоуважението и куража от които се нуждаят, за да живеят отговорно. Факт е, че след като веднъж поемат отговорност, те се чувстват сигурни и могат да контролират собствената си съдба.

Онова, което наистина искат е една среда, където да се чувстват сигурни, защитени, да усещат, че за тях се грижат и ги обичат – място, на което чувстват, че изцяло принадлежат. За да постигнат това, те трябва да имат желание да се отърват от идеята, че един специален човек или група хора може да им осигури това, само защото те си мислят, че се нуждаят от него. Вместот това те трябва да поемат отговорност и да постигнат онова, което им е необходимо. Като преследват една цел, която ги зарежда с енергия или като открият идеал или сбор от принципи, които изграждат тяхното самоуважение, те ще развият чувство, че принадлежат към всяка ситуация, в която попадат. Те трябва да открият един център зад своите разпилени емоционални нужди и тези на хората около тях. Когато те влязат в съзвучие с по-висшите принципи или духовни вярвания, се чувстват защитени и енергията им се подхранва.

Тези хора преуспяват като началници – ръководството, говоренето пред публика, политиката и предприемачеството са добър избор за тях. Другите искат да им помагат за постигането на целите им, тъй като те се отнасят към подчинените си с разбиране. За да постигнат успех във всяка област, тези хора трябва да бъдат отговорни за собствената си частица от пъзела. Освен това хората с тази възлова позиция имат прекрасно развити способности да изпитват съчувствие. Те винаги разбират чувствата на другите и когато използват тази способност, за да управляват една ситуация, тяхната чувствителност окуражава хората да им помагат с добра воля и ентусиазъм. Но ако започнат работа в професии, където крайната цел е да се грижат за хората, те често се оплитат в чувства на безпомощност, защото не могат да се справят със ситуацията. Тези хора се чувстват по-добре в професии, които са ориентирани към задачи, или постове, които им помагат да използват своята чувствителност, за да организират другите да работят с необходимата любов в името на определена цел.

Изцелителните твърдения, подходящи за тези хора са:

• “Не мога да контролирам другите, но мога да контролирам себе си.”; • “Като се освободя от миналото, аз се справям по-ефективно с настоящето.”; • “Когато поема отговорност, аз печеля”; • “Когато уважавам себе си, съм на правия път.”; • “Не трябва да завися от никой друг да се грижи за мен.”; • “Мога да поема отговорност в тази ситуация.”; • “Аз съм отговорен за вътрешния си мир.”

За изцелителна песен, която може да насочи вниманието на родените със Северен възел в Козирог към по-голяма смелост и да им даде кураж да се отърсят от ограничаващата безопастност на дома, който познават и да постигнат един нов дом на великолепно себеосъществяване, могат да послужат следните стихове:“Чувствал ли си се някога като мен, да знаеш, че трябва да продължиш напред и да предприемеш следващата стъпка към нещо ново? Ти не можеш да погледнеш отвъд реалността, в която се намираш. Страхуваш се да се освободиш, защото вътре в себе си знаеш – няма връщане там, където вече си бил. Реалността, в която се намираш, не работи в твоя полза. Освободи се от миналото и продължавай да вървиш. Мислиш, че напускаш дома си? Не, не! Ти се прибираш, ти се прибираш, ти се прибираш у дома!”

01 юни 1916 – 13 февруари 1918 – Козирог09 март 1935 – 14 септември 1936 – Козирог10 октомври 1953 – 02 април 1955 – Козирог28 април 1972 – 27 октомври 1973 – Козирог19 ноември 1990 – 01 август 1992 – Козирог22 август 2009 – 03 март 2011 – Козирог27 март 2028 – 23 септември 2029 – Козирог19 октомври 2046 – 11 април 2048 – КозирогИз книгата на Жан Спилър, “Астрология на душата”