8 страхотни приключения в Таити – тема за Таити – Idi.bg

75
Добави коментар
tao
tao

Невероятният остров Таити е част от островите на Френска Полинезия. Тази част от света се намира сред водите на южния Пасифик, далеч от повечето континенти. Тя сякаш е отделена от цивилизацията, но това я прави още по-привлекателна за онази част от туристите, които искат да се насладят на спокойствие сред дивата природа, тропическа красота и уникална култура.

1. Изследвайте Папеете

Столиците на държавите обикновено са едни от на-хубавите дестинации и рядко са разочарование за туристите. Папеете комбинира модерност с традиционна култура. Градът предлага възможности за културна разходка, за нощен живот, за шопинг и вкусна местна храна, а освен това комбинира водите на океана с живописни хълмове. Можете да пазарувате храна и вещи от пазара на Папеете, а най-добрата дестинация за гастрономична разходка е зоната до доковете, където зареждат с храна.

2. Релаксирайте на плажа

Основната привличаща сила за туристи са плажовете. Можете да релаксирате на най-прочутия от тях, La Plage Maui, а можете да отидете на Papanoo. Пясъкът по бреговете на Таити, за разлика от повечето тропически острови на Френска Полинезия, не е бял или жълт, а черен. Ако си падате по гмуркането с шнорхел, отидете до Plage de Toaroto, а ако предпочитате парковете, на Venus Point има фар и парк, а освен това се смята за важна историческа дестинация, тъй като според историите на местните капитан Кук пуска котва именно в тази част на острова. За онези, които се занимават със сърф, особено предизвикателен е Teahupoo.

3. Опознайте полинезийската култура

Така далечна и екзотична, полинезийската култура е една от чертите на Таити, които всеки турист трябва да опознае по време на престоя си на острова. Можете да разгледате Музея на Таити и островите наоколо, който се намира в Puna’auia. Малкият град се намира на около 16 километра от столицата. Традиционната таитянска кухня също е съществена част от местната култура. Можете да се полюбувате на Ote’a, което е местен таитянски танц. Той включва пищни празнични дрехи и разказва истории с движения. Ако поразпитате, можете да попаднете на автентичен Ote’a, тъй като много от тях се правят специално за туристи.

4. Водопадът Фаутауа

Страхотна гледка, водопадът се спуска от височина 300 метра. Захранван от обилните дъждове, той се влива в огромен басейн в долината Fautaua. Можете да видите невероятната мощ на природата през дъждовния сезон, когато можете да се разходите из долината и да се насладите на нейната природа.

5. Направете си племенна татуировка

Може би не знаете, че думата „tattoo“, „татуировка“, произхожда от полинезийската „tatau“. Ако винаги сте искали татуировка, Таити е дестинацията, на която да я направите. Има много артисти, които могат да създадат комбинация от форми за вас, а ако не сте сигурни дали искате татуировка, можете да си направите временна, която се измива до няколко дни.

6. Посетете Муреа

Живописните тропически и вулканични гледки на Муреа ще допаднат на туристите, които отскочат до острова, когато са на ваканция в Таити. Планинските хълмове, страхотните плажове, кристално чистите води са само на няколко минути разстояние с ферибот от Папеете. На острова има „лагунариум“, в който можете да се гмуркате с шнорхел, а ако обичате морската фауна дестинация за вас е Moorea Dolphin Center.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 669 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност