Пловдив изхвърли дарени скулптури на боклука

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Скулптурите от Главната улица в Пловдив, които изчезнаха мистериозно и никой не знае къде са, са потрошени, съобщава marica.bg.Парчетата от творбите на художника Николай Савов са захвърлени в един от складовете на “Паркове и градини”. Търкалят се като боклук между трошки от автомобили, струпани зад хотел SPS. Скулптурите са собственост на община Пловдив, дарени на града от щедри хора, за да украсяват центъра.

В момента дървените творби гният на парчета в импровизирана автоморга.“Лодка в небето”, “Вратата” и “Времето” са авторска разработка на скулптора Николай Савов. Те били вдигнати от местата им на главната улица и никой от стопаните им – община Пловдив, не знаеше къде са. Ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов, който отговаря за монументалните творби в общината, заяви, че “две от тях са били силно амортизирани, понеже са от дърво”.

“Ключът” е бил опасен, защото е можело да се разпадне. Имало и оплаквания от родители, че децата се катерят и може да паднат. Затова са прибрани в един от дворовете на фирма “Чистота”. Стоянов беше категоричен, че се пазят някъде. Но не знае къде./БЛИЦ