Магданозът лекува задържане на течности в организма!

3
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Доказано е, че растението действа като слаб диуретик. За да приготвите чай от магданоз, накиснете за 10 минути в 1 чаша вряла вода 2 ч.л.  сушени листа или 5 стръкчета пресен магданоз. Пийте по 3 чаши на ден.

При задържане на течности в организма лекарите често предписват диуретици. Тези лекарствени препарати, обаче, може да станат причина и за загуба на важни минерали, които – наред с останалите си функции – са от ключово значение за поддържането на нормална сърдечна дейност. За да се справите с проблема без медикаменти, в повечето случаи е достатъчно да промените хранителния си режим, да пиете билкови чайове и да се разхождате на открито, за да се освободите от токсините и водната задръжка.

Пийте повече вода. Звучи парадоксално, но това понякога е най-доброто решение. При определени условия организмът се презапасява с вода, за да може да компенсира недостига й. Повишеният прием на течности стимулира отделянето на урина, а заедно с нея – и на повече натрий. Всяка сутрин си приготвяйте по 2 литра вода за деня и се старайте до вечерта да сте изпили цялото количество. (това не се отнася за хора с бъбречна недостатъчност)

Глухарчето е натурален диуретик – направете си чай от сушено глухарче – 1,5 с.л. от билката залейте с 1 л вода. Кипнете водата и варете на тих огън 15 минути. Прецедете, оставете да се охлади и пийте от 2 до 4 чаши на ден.

Чай от коприва също има пикочогонно действие. Залейте 1 ч.л. стрити корени от коприва с 1 чаша студена вода. Подгрейте сместа до кипване и я оставете да ври 1 минута. Отстранете я от котлона и я покрийте за 10 минути. Пийте по 1 чаша 4 пъти на ден. Наред с плодовете и зеленчуците, които ви доставят калий, редовно слагайте на трапезата си и целина, пъпеш, аспержи и краставици. Всички те съдържат химически вещества с пикочогонно действие.

 

Какви чудеса „прави” киселото мляко?

Публикувано в категории: Отделителната система /бъбреци и пикочни пътища/

Автор Спасова

ИНДИПАМ / INDIPAM

ИНДИПАМ е диуретик, прилаган при високи стойности на артериалното налягане. В сравнение с други диуретици предизвиква по-леко увеличение на отделяната от бъбреците урина.

От Тибет: Рецепта за прочистване на човешкия организъм от токсини

След като в нашия организъм вкарваме доста вредни храни и лекарства, ние трябва да го прочистваме от време на време от натрупаните токсини, за да можем да го запазим здрав дълго време

ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ N / ESSENTIALE FORTE N

ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ е хепатопротектор – продукт, който снабдява болния черен дроб с фосфолипиди. При болестно състояние този важен орган не е в състояние да произведе сам фосфолипидите; внесени чрез медикамента, те се вграждат в мембраните на чернодробните клетки и гарантират успешното изпълнение на чернодробните функции и функциите на жлъчката.

Не правете ремонт в очакване на бебето!

Нормално е бъдещите майки да пожелаят обновление на детската стая в очакване на бебето. По тази причина нерядко новородените спят в прясно ремонтирана стая с всичките негативи на подобно положение.

ВАЛСОЛ ПЛЮС / VALSOL PLUS

ВАЛСОЛ ПЛЮС е медикамент от групата лекарства, използвани при хипертония. Съставката валсартан въздейства върху кръвоносните съдове, като ги отпуска и по този начин стимулира понижаването на кръвното налягане. Компонентът хидрохлоротиазид насърчава отделянето на урина, което действа в същата посока.

При задържане на течности и цистит помагат тези билки!

Всяка от тези билки благоприятства пълноценното функциониране на пикочния мехур и бъбреците и предпазва от възпаления и инфекции като цистит.

Ето как да обезопасите менюто с червено месо!

Който държи да има в чинията си редовно пържола, трябва задължително да я гарнира с колкото може повече зеленчуци. Това нормализира храносмилането при потреблението на солидно количество месо, част от което обикновено е полусурово.

Грижете се за здравето си и почиствайте с натурални препарати!

Всяка химия, до която се докосвате, нанася вреди на здравето ви, уврежда кожата и в организма ви се натрупват токсини!

Ползата от пробиотиците е преувеличена ?!

Британски учени твърдят, че всички приказки за голямата полза на пробиотиците са преувеличени. Полезните бактерии, които продуктите с пробиотици съдържат, на практика не достигат до тънките черва.

6 правила за очистване на организма

Постарайте се да намалите сладкото. Бързите въглехидрати повишават стойностите на кръвната захар и объркват обмяната на веществата. Никой не ви кара изобщо да се откажете от сладкото – но колкото по-малко е то, толкова по-добре. 25 грама на ден изглежда невъзможно, а всъщност е напълно постижимо.

Йонната детоксикация чисти скоростно от токсини

Чувствате се уморени, кожата ви е сиво-жълта, имате торбички под очите

ИНДАПАГАММА / INDAPAGAMMA

ИНДАПАГАММА е диуретик. Приемът на този медикамент увеличава количеството на отделяната урина, като по този начин се овладяват високи стойности на артериалното налягане. Прилага се при т.н. есенциална хипертония – т.е. възрастова, която не е следствие от друго заболяване.