„Крафт Фуудс“ става „Монделийз“

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Водещият производител на шоколадови изделия, бисквити и кафе напитки „Крафт Фуудс България“ е с ново име. Изпълнителният директор Ивайло Найденов обяви, че компанията производител на Milka, Своге, Suchard, Toblerone, Oreo, Морени, BelVita, Tuc, Barni, Jacobs, Нова Бразилия и др. вече ще се казва „Монделийз България“.

Промяната в името на компанията е част от процеса на международно преструктуриране на Kraft Foods Inc. и разделянето на бизнеса на две отделни компании. Mondelez International ще произвежда и търгува с шоколади, бисквити, леки закуски и напитки в световен мащаб, а Kraft Foods Group ще се фокусира върху бизнеса с хранителни продукти в Северна Америка.

Mondelez International е най-големият производител в света на шоколади, бисквити и леки закуски, и вторият по големина производител на кафе и дъвки. Процесът на въвеждане на новата идентичност и реорганизация на компанията започна на 1 октомври 2012 г., като промяната се извършва поетапно в 165 държави.

Българският клон е част от структурата на Mondelez за Централна Европа, заедно с още 17 други държави от региона. В България компанията разполага с две производствени предприятия в гр. Своге и в гр. Костинброд. Дейността й ще продължи да се ръководи от Ивайло Найденов, който пое поста Изпълнителен директор на „Крафт Фуудс България“ през март 2013 г.

Етикети:

Крафт Фуудс | Монделийз | Ивайло Найденов