Таксиджии пребиха шофьор на автобус

1
Добави коментар
tedy79
tedy79

Шофьор на автобус е бил пребит във Варна от таксиметрови шофьори, извършващи нерегламентирани превози. Инцидентът е станал тази сутрин малко преди 8 часа в района на спирка, съобщават от частния превозвач „Транстриумф“. Пострадалият шофьор е изпълнявал редовен курс по линия № 13 – от спирка бл.22 на ул. „Евлоги Георгиев” към жп гара.Шофьорът на автобуса е станал обект на групова саморазправа от страна на таксиметровите шофьори, тъй като е успял да качи пътниците от спирката преди поредното пиратско потегляне по маршрута на жълтите коли.

От ръководството на автобусната фирма се заканиха, че ако още днес до 18.00 часа не бъдат ликвидирани незаконните таксиметрови пиаци, в които са превърнати спирките на градския транспорт в града, ще прекратят обслужването на линия № 13.

„В пълното съзнание, че с това си действие ще създадем неудобства на пътуващите, призоваваме варненци към търпение и солидарност в нетърпимостта към наглостта, беззаконието и агресията”, твърдят от фирмата. Според нейни служители това не бил изолиран инцидент и шофьори масово започнали да отказват да изпълняват курсове по линиите, където имало нерегламентирани таксита и превозвачи./БЛИЦ