Защо да изберем площадки с ударопоглъщащи настилки?

2
Добави коментар
wweb
wweb

Защо да изберем площадки с ударопоглъщащи настилки?

По време на детските игри на площадката, нашите малчугани не са защитени от падания и наранявания. Но, за да избегнат неприятни инциденти, голяма част от съвременните родители се доверяват на съоръжения с ударопоглъщащи настилки. Те притежават отлична еластичност и издръжливост. Намират приложения и в спортни и фитнес зали, игрища, учили, търговски и увеселителни центрове.

Гумените и каучукови настилки са устойчиви на триене, не се пързалят и имат високи хигиенни свойства. Това ги прави изключително подходящи, както за обществени детски и спортни площадки, така и за импровизирани кътове за игра в двора на жилищни сгради. Ударопоглъщащите настилки се монтират лесно към гладки бетонни настилки, с помощта на полиуретанови лепила.

Още едно голямо предимство на ударопоглъщащите настилки е, че те са екологично чисти. Изработени са най-често от рециклирани гуми, което допълнително увеличава приноса им към околната среда, правейки ги издръжливи, безопасни и лесни за използване. Топлоизолиращия им характер, също дава своя принос към екологията.

Модерните детски площадки са оборудвани с подходящи на дебелина ударопоглъщащи настилки, които предпазват децата от подхлъзвания, падания и наранявания. Те правят съоръженията за игра и спорт, по-малко опасни.