СтатияКотли на Твърдо Гориво

1
Добави коментар
irgnet
irgnet

В деншно време не е проблем да се отопляваш. Има огромен брой начини за това от различни видове електрически бойлери, през инвертори и климатици, електрически печки та чак то котли на пелети. Проблемът е как да си платите сметката за отопление или ток на края на отоплителния сезон. Голяма част от хората смятат, че отоплението на електричество е най-икономичния вариант, но след случките от отминалата зима, това изглежда не е така. Един много икономичен вариант, но достъпен само за хора, живеещи в къщи са котлите на твърдо гориво.
Именно за тях искам да кажа няколко думи. Дори да са подходящи само за ограничена част от населението, те заслужават внимание, поради ред причини, които може да прочетете изброени в останалата част от тази публикация.

Чистота

За разлика от котлите на газ, нафта и въглища, пелетните котли използват рециклиран вид гориво – остатъците на дървообработващата промишленост вече не отиват на боклука, а се обработват и връщат обратно за употреба. Това е един чудесен възобновяем източник на енергия!
Намаляване на разходите.
Съществуват огромни икономии на разходи, от които може да се възползвате, когато си купите котле на твърдо гориво. Първо, тези котлета работят както с пелети, така и с дърва и въглища. Дървата са рентабилни в сравнение с други източници като природен газ. Ако имате късмет, може да сте в състояние да получите и субсидия. Това означава, че разходите за отопление намалява светкавично. Представете си сметки за комунални услуги, когато използвате електричество, газ или нафта, за да се отоплявате.

Топла Вода

Котелът на твърдо гориво ще осигури редовна и непрекъсната наличност на топла вода в дома ви. Не е нужно да имате отделен бойлер, когато вече имате котел в мазето си. Температурата на котлетата се контролира, осигуряващи ви топла вода, а не горещ фонтан, с които може даже и да се изгорите.
Контрол на Температурата.

Температурата на работа на котела е под ваш пряк контрол. В края на краищата, от вас зависи от какво ниво на топлина се нуждаете в дома си, а не от някой техник в “Топлофикация”. Следователно, можете да го включите, когато ви е студено или да го намали, ако става твърде топло за вашия вкус.

Лесна Поддръжка

Съвременните котли на твърдо гориво са произведени с редица функции, които ги правят много лесни за поддържане. На първо място, повечето вече имат автоматична система за отстраняване на пепелта. Всичко, което трябва да направите е да натиснете един бутон! На второ място, има доста фирми, които срещу неголяма сума ще почистят комина ви от натрупаните при горенето сажди и вредни вещества.

Това са някои от ползите от използването на котел твърдо гориво. Въпреки че има доста модерни алтернативи на разположение в изобилие, тези предимства са доста силен аргумент в полза на закупуването на един такъв котел да захранва локалното отопление на дома ви.