Николай Сотиров на 56 г.: Измъкнах се от дрога и алкохол с любов, сега успехът не ме оставя

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

От няколко години актьорът и мим Ники Сотиров живее със своята муза ексманекенката Анна Каридова. Анна днес е брокер на недвижими имоти. Двамата се запознали преди няколко години на Свети Валентин и останали заедно по Божията воля. „Това е една жена, която търпи всичките ми лудости и по някакъв начин ги разбира и подкрепя“, хвали се Сотиров.

Неотдавна любимецът на позастарелите госпожици, звездата на театралната сцена и малкия екран Ники Сотиров си призна, че се е измъкнал от отровния, но сладък свят на наркозависимостта и алкохола с помощта на Анна. Както самият той казва, „бях на ръба на доста сериозно залитане с наркотици, алкохол и самосъжаление“. Път, който го водел към самоунищожението.

Анна го хванала на ръба между живота и смъртта и го изтеглила от измамно сладката зависимост

Актьорът се кълне, че ще бъде признателен на дамата за цял живот. Ники Сотиров дори допълва, че тя му напомпала самочувствието и му внушила, че той може да бъде и друг човек, един по-добър Ники.

Над 10 години Ники Сотиров си изкарва хляба, като се снима в американски филми.

Звездата на Николай Сотиров изгрява в голямата му роля “Адаптация”. Аз съм късметлия, казва за себе си Ники. Въло Радев ме избра, той е моят духовен учител. По време на снимките катастрофирах на стоп за морето, още имам стъкълце под кожата за късмет. Нямаше как да изляза пред камера, тогава Въло промени втората част от филма и адаптира ролята за ранен герой. Въобще животът ме е хвърлял в какви ли не ситуации. Моите герои винаги са влюбени, също като мен.

В ролята ми за филма “Голямото нощно къпане” трябваше да се давя. Аз обаче съм много добър плувец и кадърът не се получаваше. Бинка Желязкова ми вика: стига си плувал бе, човек – удави се като хората. Влизам аз край Варвара, като ме хвана едно течение и ми се схвана кракът.

Започнах да се давя, от брега снимат и Бинка крещи – дави се, дави се, браво, давиш се за “Оскар”

Аз викам, помощ, а те се кефят на добре изиграната роля. По едно време казаха – това е, и обърнаха техниката към следващ кадър, а през това време аз си се давя наистина. Спаси ме модерната по онова време карфица, която всеки плувец носеше забита в банските си.

Пантомима и танц. Играл съм в 40 страни,

чувствал съм се най-добре в Перу, там наистина Бог се усеща наблизо

За първи път се докоснах до божественото в с. Варвара. Бяхме аз, Яна Кашева, Анжел Вагенщайн, Бинка Желязкова. Бинка ни заведе да видим една скала, в която се разбиват вълните, имаше ярко слънце, беше на 15 август. Ако щете вярвайте, но видяхме отражението на “Мадоната с младенеца”, отпечатана на скалата, изрисувана от лъчи, разказва с усмивка прекрасния си спомен Ники. Той е оптимист и съвсем не смята, че е изиграл най-добрите си роли на младини.

“Лудост колкото космически океан, смятам, че най-добрите ми години и роли ми предстоят”, казва той и подчертава, че любовта е водещата сила на душата му. А на подмятанията за първата му съпруга Валя пояснява:

Иван Славков не е бил причина за нашата раздяла

Той и вдовицата на Батето си остават добри приятели, а неразрушимата връзка помежду им е единствената им дъщеря Ния. 27-годишната госпожица е лекар, говори се, че е собственик на една от здравните клиники на майка си Валя Славкова. „Когато се разведохме с Валя, дъщеря ни беше на 9 години. Прекрасно разбираше за какво става дума. По детски искаше всички да са щастливи, което не е недостижимо. За нея съм Ники и само когато иска да ме прикове емоционално към стената, съм татко“, признава Сотиров.