Георги Домусчиев – човекът в сянка

1
Добави коментар
Styl3r
Styl3r

Успехите във футбола често изкарват много хора на преден план. В светлината на прожекторите попадат хората, които наистина са в основата на победите и трофеите. Има и такива, които обаче предпочитат да стоят в сянка и да не се шуми около тях. Точно такъв е случаят на Георги Домусчиев.

По-малкият брат е необходимият човек в сянка в Лудогорец. Често брат му Кирил е в светлините на прожекторите, той движи нещата, той дава интервюта, тъй като е идеологът на целия проект Лудогорец. Не бива обаче да се подценява ролята на по-малкия от двамата – Георги. Малко хора знаят, че именно той е движещата сила при изграждането на „Лудогорец Арена“, както и супермодерната база „Гнездо на орли“. 40-годишният бизнесмен отделя огромна част от времето си, за да следи как върви строежът на съоръженията. Според мнозина от запознатите пък цялата организация и подредбата в клуба се дължи почти изцяло на по-малкия брат. Точно благодарение на него цялата инфраструктура на разградчани заработи като една машина.

Когато се споменава Георги Домусчиев, непременно трябва да се каже, че той е човекът, който по-рядко показва своите емоции, но винаги е коректив на брат си. Докато Кирил е в светлините на прожекторите, той стои в сянка, но винаги участва. Точно по този начин Георги предпочита да стои в ложите на „Лудогорец Арена“ по-рядко от брат си, но не пропуска важните мачове. Именно в един такъв – демонстративния между Лудогорец и Витоша Бистрица на Бойко Борисов, той стискаше палци на брат си от трибуните.
Братя Домусчиеви са като едно цяло, но се различават и по доста неща. Съвпаденията са, че завършват една и съща специалност – Индустриален маркетинг и мениджмънт в Технически университет – София. По-малкият от двамата братя обаче владее френски, а Кирил – испански. Двамата заедно говорят още английски и руски.

Въпреки че се показва по-рядко пред камерите и микрофоните, по-малкият от двамата братя винаги споделя мнението си, а важните решения всеки път вземат и двамата. Точно заради това пък проектът Лудогорец се оказа толкова успешен и добре работещ.

Вестник „7 дни спорт“