Автомобил блъсна румънска волейболистка

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Тежък инцидент претърпя талантливата румънска волейболистка Юлияна Нуку, като състезателната й кариера е под въпрос. Бившата състезателка на Норда Фопапедрети (Бергамо), тим с който става шампионка на Италия за 2011, е била блъсната от кола по време на ваканцията й в Румъния.

32-годишната Нуку, която играе на позицията център, е в болница в Букурещ, като няма опасност за живота й, но лекарите се опасяват, че трудно ще бъде възстановена, за да може отново да практикува професията си.

През последния сезон Юлияна играеше за Динамо (Букурещ). Неприятният инцидент се случва малко преди да подпише договор с тима на Асистел (Новара). „Каза ни, че иска да завърши кариерата си при нас“, коментира шефът на отбора Енрико Маркиони. „Тази новина ни потресе. Не знаем дали ще може да играе отново, но поне няма опасност за живота й. И дори да не успее да играе за нашия отбор, тя ще бъде част от нас“, допълва Маркиони.

Нуку, която в последно време не намираше много място в националния си отбор, със сигурност отпада за мачовете от Европейската лига, където Румъния ще премери сили и с България.

BGvolleyball.com