BMW представи официално новата X5

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Германският производител на автомобили BMW представи на официалния си сайт характеристиките и интериора на новото BMW X5. Новото попълнение в гамата на BMW се различава от своя предшественик най-вече в предната и задната част на кросовъра.

Новият всъдеход ще има 3.0-литров дизел – xDrive30d, чиято мощност е 258 к.с. Ще има и дизелов M50d M Performance, с три турбо, 6-цилиндров мотор и мощност от 381 к.с. Ускорението на автомобила от 0 до 100 км/ч ще става за 5.3 секунди.

Новото BMW X5 е с 29 мм по-дълго, с 5 мм по-широко и с 14 мм по-ниско от своя предшественик. Междуосието си остава същото, както при досегашното поколение на машината – 2933 мм. Промените в интериора са в таблото с прибори и централната конзола, в чиито недра се крие издигащ се дисплей.

BMW X5 трето поколение  е конструиран на нова платформа , която има много общи компоненти с тази на 5-Series. Теглото на всъдехода е намалено с около 150 кг в сравнение със сегашната му версия, а коефициентът на аеродинамични съпротивление е сведен до 0.31.

Етикети:

BMW | X5 | 5-Series