7-те щата, от които всички в Америка искат да се отърват

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Bussiness Insider ни представя класацията на най-нежеланите американски щата, дори в собствената им родина. На въпроса „Кой щат бихте премахнали от САЩ?“, ето как американци отговориха и обосноваха желанията си:

7.  Делауеър

Първи влязъл, първи излязъл. Според отговорилите америкаци там няма нищо кой знае колко важно. Обаче: Доста компании са структурирани в Делауеър. Разбира се, те могат да се преместят в друг данъчен „рай“, но това ще бъде тежка задача и ще загубят десетилетия в съдилищата заради строгото корпоративното законодателството на щата.

6.  Флорида

Това най-вероятно е в резултат на приключенията на Florida Man и желанието да се правят по-лесни избори. Жителите на щата Джорджия обаче се обявиха в защита на Флорида, определяйки щата като „ефикасен ураганен щит.“

5. Род Айлънд

Напускането на щата Род Айлънд би обидило минимално количество хора, а и загубата на територия няма да е голяма.

3 и 4. Двете Дакоти (равенство)

Предложението е Северна и Южна Дакота бъдат слети в един щат – Супер Дакота.

Докато някои американци се колебаеха изобщо за съществуването на Южна Дакота и предлагаха щатът да бъде „изритан“ от страната, други посочиха, че отсъствието му би довело до значително покачване на сметките за природен газ. Също така, ако Южна Дакота бъде отделена, тя ще бъде третата по големина ядрена сила в света – нещо, което правдоподобно може да бъде казано за повечето американски щати, така че събирането на двете Дакоти би било идеално съчетание. Идеята за щата Супер Дакота още би позволила на компанията „NorCal“ да се откъсне от Южна Калифорния с минимални последствия. 

2. Индиана

„Единствената причина Индиана да не е спомената още е защото повечето от Вас са забравили за нейното съществуване. Яко е! Тъкмо ще се покажем на света“, шегуват се американци. Местните жители обаче се защитаха с тезата, че там се произвеждат най-много фойерверки, което ще бъде в ущърб на Америка. 

1.     Мисисипи

По думите на запитаните това е щатът с: най-ниски средни очаквания за живот, най-високо ниво на бедност, най-високо ниво на затлъстяване, вторият по големина щат по бременност при тенейджърите и първият по раждаемост в тинейджърска възраст. Там още е най-ниското ниво на образование в училищата, както и  стриктно противопоставяне срещу междурасовите бракове. Единствените американски жители, които защитиха съществуването на щата Мисисипи, са тези на Алабама, които ясно осъзнават, че ако Мисисипи отсъства, първото място ще бъде тяхно. 

Етикети:

Флорида | Американски щати | Мисисипи | Индиана