Косопад и естроген – как женските хормони влияят на косопада | Косопад

2
Добави коментар
skandalno
skandalno

5 факта за връзката между естроген и косопад

Естроген

Не се отчайвайте – има решение срещу косопад: лосион „Ефект – 2″

Когато се говори за косопад и хормонален дисбаланс, в повечето случаи се засяга темата за андрогените (мъжките полови хормони). Твърде рядко обаче се обръща внимание на женските полови хормони естрогени, които също оказват огромно влияние върху състоянието на косата и женското тяло.

Естрогенът е хормон, който се среща в организма на жените под няколко форми. Основната отговорност да производството му имат женските яйчници. Различните форми на този хормон отговарят за регулирането на специфичните функции в редпродуктивната система, също така поддържа и вторичните полови белези при дамите. Една от основните функции на естрогена е да се грижи и за състоянието на женската коса и при дисфункция съвсем очаквано може да се появи косопад.

Естроген и косопад

В голямата част от случаите, наличието на косопад при жените рядко води до алопеция тоталис. Плешивост може да възникне от други травматични събития като химиотерапия или тежка психическа болка. По време на стареене нивата на естрогена спадат рязко и това е причина за пагубното изтъняване на косъма. Добрата новина е, че дори и при големи отклонения в нивата на женския хормон, това много рядко води до тотално оплешивяване. Най – забележимите симптоми е оредяване на косата около челото и на темето с напредването на възрастта.

Косопад по време на менопаузата

Още при настъпването на менопаузата, нивата на естроген започват рязко да падат. В доста случаи това става хаотично и предизвика редица нежелани последствия за физическото състояние и поведението на жената. В този момент може да ви помогне идеята, според която „Животът започва на 40”, защото положителната психическа нагласа е едно от най – силните оръжия срещу превратностите на живота. Особено важно е именно в този момент да се поддържа положително отношение към нещата, защото хормоните бушуват с пълна сила и лесно могат да ви извадят от равновесие.

Не се плашете, ако в този период получите косопад. Наистина, особено за жените това е емоционално стресиращо, но не всичко е загубено. Винаги помнете, че все пак на този свят няма нищо вечно и е напълно нормално да остареете. Ако притесненията заради оредяването на косата ви продължават, направете нещо. Купете си перука, помогнете си с уникалния лосион срещу косопад „Ефект – 2” или се консултирайте с лекар. Решение винаги има.

29. май 2013 18:56:02 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: kosopad, косопад и естроген |
Напишете Коментар