Българска национална телевизия – Новини – Общество – Онкоболни деца празнуват с рокери 1 юни

3
Добави коментар
zori
zori

Прекрасен подарък получиха малките пациенти от Клиниката по детска онкохематология в болница „Света Марина“ във Варна. За 1 юни рокери им подариха изживяване, което ще се помни дълго.

Виждали ли сте мотоциклети паркирани в коридора на болница? И то на шестия етаж? За да зарадват малките пациенти от Детската онкология на Университетската болница, рокери направиха невъзможното и качиха два мотора при децата.

„Това е съвместна инициатива на варненските мотоклубове. Решихме да го направим, за да се усмихнат малко децата. Това е нещо различно, нещо интересно за тях, нещо което ще им хареса“, казва Тони Стоянов-Бонбона – Хептагон груп БГ.

Момичетата от дамския мото клуб „Мото Ейнджълс“ разказаха на децата за бързите машини, а всички желаещи се качиха на моторите и се снимаха като истински рокери.

„Гледаме да бъдем и хора, да се случва нещо градивно около нас“, споделя с Мария Вичева от дамски мотоклуб „Мото Ейнджълс“.

В Детската онкохематология в болница „Света Марина“ всяка година постъпват над 1000 пациенти. За да бъде лечението им още по-успешно, персоналът на клиниката се опитва по всички възможни начини да осигури колкото се може повече радост.

„Децата имат нужда от положителни емоции, за да могат да прекарват много по-лесно продължителните и мъчителните часове на химиотерапия“,

Освен, че разгледаха моторите на шестия етаж, децата имаха възможност и да се повозят с рокерите, които бяха строили машини и пред входа на болницата.