Кубрат Пулев стана „Шампион на годината“ на Европейския боксов съюз

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е обявен за „Шампион на годината“ от Европейския боксов съюз /ЕБС/ на годишната среща на ЕБС във Виена.

През 2012 година Кубрат Пулев постигна две победи – на 4 май в Ерфурт /Германия/ победи германеца с украински произход  Александър Димитренко и стана европейски шампион в тежка категория, а през септември защити титлата си с победа над Александър Устинов от Беларус.

На срещата във Виена трябваше да се състои и търг за мача, в който Кубрат Пулев трябваше да защищава титлата си на европейски шампион срещу Тайсън Фюри от Великобритания. На търга във Виена обаче не пристигнаха Тайсън Фюри и неговият промотър Мик Хенеси, което означава, че британският професионален боксьор и неговият промотър се отказват от мача с Кубрат Пулев.

Мачът Кубрат Пулев – Тайсън Фюри трябваше да бъде и мач за определяне на официалния претендент за титлата световен шампион в тежка категория на Международната боксова федерация /ИБФ/. Носител на титлата световен шампион на ИБФ е украинецът Владимир Кличко.