Елена Йончева с голямата награда за тв журналистика в Свети Влас 3 1250

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Елена Йончева с голямата награда за тв журналистика в Свети Влас

02.06.2013 09:06 | България

Елена Йончева Снимка: Архив

На тържествена церемония в амфитеатъра на Свети Влас бяхa връчени третите годишни Награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“.

Журито бе в състав проф. Ивайло Знеполски, Иван Гарелов, Стефан Димитров, Павел Васев и Петко Бочаров.

„Голямата награда“ бе връчена на Елена Йончева (независим продуцент) за филма й – „Сирия: Бунтовниците от Алепо“. Призът е на стойност 15 000 лева и се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика.

„Специална награда“ бе връчена на Боряна Каменова и Спас Кьосев (БНТ) за предаването БНТ такси. Призът е на стойност 5 000 лева и се присъжда за поощрение на млади и иновативни журналисти.

След анкета на агенция „Скала“ бе присъдена и „Награда за телевизионните зрители“ на Цветанка Ризова и Димитър Цонев (bTV) за предаването „Лице в лице“. Призът е на стойност 5 000 лева.

Българският Пулицър е учреден на 10 март 2011 г. от проф. Ивайло Знеполски – бивш министър на културата и директор на Института за изследване на близкото минало, Иван Гарелов – телевизионен журналист, Любен Дилов-син – гл. редактор на сп. „L’Europeo“ и в-к „Новинар“, Георги Тенев – писател, Копринка Червенкова – гл. редактор на в-к „Култура“, Димитър Найденов – преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски“, Стефан Димитров – композитор, директор на програма „Христо Ботев“ на БНР. доц. Георги Лозанов – председател на СЕМ, Антони Георгиев – издател на списания „Vagabond“, „Go Greece“, „Highflights“, Павел Васев – директор на Народен театър „Иван Вазов“, Петко Бочаров – журналист-ветеран.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти