Първи случаи на коронавирус в Италия

4
Добави коментар

В Италия са регистрирани първите три случая на коронавирус.

Tой предизвика смъртта на 30 души в различни страни на света. Тримата пациенти са изолирани в различни болници на Флоренция.

Първият случай бе регистриран в петък вечерта. Болният е 45-годишен чужденец, който живее постоянно в Италия, но наскоро се върнал от Йордания, където общувал със сина си, разболял се от грип. След внимателна проверка, извършена от медиците, бяха открити още двама заразени с вируса. Състоянието на тримата обаче не предизвиква особено безпокойство сред лекарите.

Здравното министерство на Италия посочи, че вече са регистрирани, включително в Европа, случаи на предаване на инфекция от заболяли на други лица, които са имали с болните тесни и продължителни контакти.

Генът на новия вирус е с индекса hCoV-EMC (human Corona Virus-Erasmus Medical Centre). Вирусите от семейството на коронавирусите получиха това наименование заради многобройните израстъци на повърхността, които напомнят слънчевата корона. Те предизвикват различни заболявания – от простуда до атипична пневмония.