Северен възел във Водолей – АСТРОЛОГИЯ – Статии

6
Добави коментар
mikael
mikael

Качества, които трябва да развивате, за да откриете скритите си дарби и таланти: обективност (поглед върху цялостната картина); желание за приятелство; вземане на решения от полза за всички; желание да се споделят нетрадиционни идеи; желание да се работи в името на общочовешки каузи

Активно участие в живота на обществото; осъзнаване на равнопоставеността; обвързване с другите като индивиди, независимо от техните конкретни роли (градинар, лекар, любим човек и т.н.); създаване на ситуации, които са благоприятни за всички; осъзнаване на уникалността на останалите хора.

Качества, от които трябва да се освободите, за да направите живота си по-лек и радостен: инат; правене на промени, само за да упражнявате власт; склонността да поемате рискове (в романтичните връзки или хазарт); желание и упоритост; непрекъсната нужда от одобрение; склонност към мелодраматизъм; правене на онова, което се очаква, вместо следване повика на сърцето; необуздана страст – отиване в крайности; неосъзнаване важността на другите; горделивост, основана на страха.

Ахилесовата пета, която трябва да осъзнаете е нуждата ви от одобрението на другите. (“Моето оцеляване зависи от това дали другите ще ме одобрят.”) и разбирането, че ако те получат оценката на другите това означава, че са на правия път. Но това е една бездънна яма: тези хора никога няма да получат необходимото им одобрение, за да се чувстват удовлетворени или свободни да бъдат себе си. В действителност одобрението на другите е фалшив барометър. Те трябва да рискуват действията им да бъдат посрещнати с неодобрение, но да останат верни на собствените си нестандартни идеи, за да могат да развият едно по-дълбоко и удовлетворяващо чувство на самоуважение. Капанът, в който могат да попаднат е едно безкрайно търсене на възможности за поемане на риск – особено в любовта. (“Ако имам щастлива любов, тогава ще се чувствам завършен и ще мога да предприема действия в името на цялото човечество.”) Но ако те не балансират тази романтична енергия с ежедневните си ангажименти по изпълнение на някаква общочовешка кауза, животът им става прекалено напрегнат и те неизменно разрушават истинските взаимоотношения, които толкова силно желаят.

Онова, което не бива да забравят е, че никога няма да се чувстват достатъчно свободни да се посветят на човешките тревоги, освен ако не забравят личните си желания. Когато добавят своя невероятен талант за постигане на успех в каузи, свързани с цялото човечество, техните усилия ще дават енергия и положителни емоции на всички засегнати. Истината е, че когато посветят себе си на по-значима цел, те ще открият, че Вселената ще им помогне да постигнат пълнота и в личния си живот. Те не бива да забравят старата поговорка: ”Внимавай какво ще поискаш, защото може и да го получиш!”

Онова, което наистина искат е любов: да бъдат обожавани и да са в центъра на вниманието на някой друг, който им отговаря със същата страст. За да постигнат тази цел, те трябва да се научат как стоят нещата в действителност – да обявят пред Вселената какво искат и да позволят на живота (в подходящия момент) да доведе при тях онези хора, които ще ги оценят и ще ги обичат. Те трябва да се научат да приемат любовта естествено – да бъдат нащрек, да се възползват от възможностите и да се отнасят по подходящ начин към онези, които идват в техния живот с обич. Ако отделят време, за да бъдат с хора, които мислят като тях, свободно да изразяват нестандартните си идеи и очаквания за бъдещето, при тях идват хора, които могат да бъдат любими и приятели и да им дават необходимата подкрепа. Когато те изразяват своите алтруистични мечти, животът ще им изпрати тези специални хора, които да ги заредят с романтична енергия.

Родените с тази позиция на възлите постигат успех, когато са в група, защото така могат да създадат отворени и хармонични взаимоотношения. Техните интереси не са пристрастни и затова успяват да правят онова, което е най-добро за групата като цяло. Те имат успех при преследване на идеалистични каузи или общочовешки цели, в които вярват. Те са добри в областите, в които се изисква обективност, те имат успех като учени, астролози, електротехници, техници, компютърни експерти или във всяка дейност, където способността да виждаш бъдещето и да го свързваш с настоящето е предимство. Те имат успех и се чувстват щастливи в дейност, която предлага на обществото новаторски идеи. Тяхната работа дава положителни резултати, когато използват правилно творческата си енергия и могат да предвиждат нещата до тяхното завършване. Работата в радиото или телевизията е друга област, за която имат вътрешно присъщ талант. Освен това имат невероятен творчески заряд и са готови да вложат ентусиазъм, страст и сурова енергия, за да свършат нещо. Когато използват своята решимост, те дават на хората енергия, кояго ги кара да се стремят към по-висши каузи с благотворно влияние. Ако обаче навлязат в професия, където са в центъра на вниманието, а изборът им не се основава на някакви по-висши принципи (например филмова звезда, шеф на корпорация, военен или политически лидер), това ги поставя в затруднение и ги прави неспособни да се свързват с другите на принципите на равнопоставеността. Те са по-добри в областите, в които могат да използват уменията си в името на важни за човечеството каузи.

Изцелителните твърдения, които са подходящи за тези хора са:

• “Когато се освободя от упоритостта, аз печеля.”; • “Когато върша онова, което е добро за всички, аз печеля.”; • “След като веднъж реша какво искам, Вселената ще ми го даде.”; • ”Не е необходимо да доминирам над другите, за да се чувствам добре.”

Изцелителната песен, която ще насочи вниманието им към цялостната картина, естественият ред и време в живота и ще им даде силата да се освободят от своята упоритост, за да могат да осъзнаят естествения път по който ги води Вселената, да вървят по него и да превръщат мечтите си в реалност, е:“Защо пречим на собственото си щастие, защо пречим на живота? Опитваме се да решим какво е грешно и какво е вярно с нашите глупави човешки умове! Слънцето изгрява всяка сутрин и залязва всяка вечер. И през нощта се появява Луната, но тя не е Слънце. Тук има система и ред и той се отразява на всичко около нас. Защо не повярваме в законите на живота, те никога не могат да ни разочароват!

04 декември 1914 – 31 май 1916 – Водолей25 юни 1933 – 08 март 1935 – Водолей29 март 1952 – 09 октомври 1953 – Водолей03 ноември 1970 – 27 април 1972 – Водолей23 май 1989 – 18 ноември 1990 – Водолей19 декември 2007 – 21 август 2009 – Водолей27 юли 2026 – 26 март 2028 – Водолей19 април 2045 – 18 октомври 2046 – ВодолейИз книгата на Жан Спилър, “Астрология на душата”