Рецепта за домашен сапун

1
Добави коментар

Рецепта за домашен сапун

On 15.09.2011 by Niakris Bg

Домашният сапун е известен с необичайните си форми. Вместо баналните правоъгълни форми, може да измислите огромно количество разнообразни фигури: квадратни, кръгли, овални и много други. Ако включите и вашата фантазия, то може да постигнете неповторим ефект – вашия сапун да прилича на парче торта или сирене.При това не е необходимо да използвате готови формички купени от магазина – нека вашият шедьовър бъде ексклузивен от началото до края.

Най-необичаен, но същевременно лесен начин е да направите сапун с форма на дъвка. Ще удивите вашите гости с подобен вид домашно изкуство в сапунерка, а децата с удоволствие ще си мият ръцете.

За приготвянето на сапуна ще са ви нужни:
– прозрачна и бяла сапунена основа в отношение 1:1
– фруктова есенция за сапун
– розов оцветител
– 2 ч.л. мед
– 2 с.л. прасковено масло
– дъска за рязане
– нож
– 2 стъклени чаши
– тенджера, в случай че ще правите сапунената основа на водна баня

Начин на приготвяне:
1.Разрежете бялата и прозрачната основа на неголеми квадратчета за ваше улеснение.
2.Разтопете бялата и прозрачната основа в чаши на водна баня или във микровълновата фурна.
3. Във всяка чаша разтворете по 1 ч.л. мед, 3-4 капки есенция и по 1 с.л. прасковено масло. В чашата с прозрачната основа добавете и 5-7 капки розов оцветител.
4. Излейте прозрачната върху дъската за рязане и я оставете за малко да изсъхне. След като основата изсъхне, я разрежете на неголеми правоъгълни пластове.
5. Излейте и бялата основа върху дъска за рязане и по същия начин оставете я да изсъхне, а после я нарежете на пластове със същите размери.
6. Сложете на дъска лентите с прозрачната основа и ги напръскайте със спирт. Върху тях сложете лентите от бяла основа, със същия размер. Ако е необходимо изравнете пластовете.
7. Сгънете лентите два пъти, както е показано на картинката.

Получи се интересно сапунче, достойно за подарък, както за възрастни, така и за малки деца.

рецепта от : hmhome.ru