Класически витраж върху огледало | Домашна работилница | направи си сам

1
Добави коментар

Класически витраж

On 21.09.2011 by Niakris Bg

Огледалото е нарисувано с помощта на техниката класически витраж или стъклопис. За подобно изпълнение е по-удачно да се работи на естесвена светлина. За работа ще ви трябват златен контур за стъкло Idea, витражна боя Idea-vetro и Marabu-DecorGlas, стари тапети, молив,индиго,хартиена самозалепваща лента, безцветно лепило Universal bastel-kleber Folia-bringmann.

Сложете огледалото върху старите тапети и с молив очертайте огледалото. Получи се отпечатък на огледалото, върху който ще рисувате скица.

Отбележете границите, където ще разположите вашите рисунки. За шаблони ще използваме теменужки, листа, пъпки и пеперуди.

Внимателно нарисувайте всички детайли, за да получите следната рисунка:

Сложете индиго върху огледалото, отгоре сложете скицата с рисунката и ги залепете с хартиената самозалепваща лента, за да не се размества скицата от огледалото. Сега повторете с молив цялата рисунка.

Повторете рисунката върху огледалото със златен контур и оставете работата за следващия ден, за да изсъхне хубаво контура.

Запълнете листенцата и стеблата със златна витражна боя Idea-vetro №138.

Запълнете цветята и пъпките с жълта и оранжева витражна боя Idea-vetro №070, №118.Средата на цветето и тялото на пеперудката запълнете с кафява витражна боя Idea-vetro №472.

Запълнете пеперудките със светлозелена, розова и жълта витражна боя Marabu-DecorGlas.

По края на огледалото, нанесете точици с безцветно лепило за детско творчество Universal bastel-kleber Folia-bringmann.

източник: http://hmhome.ru/