Бойко Борисов: Народът ще върне ГЕРБ отново на власт

1
Добави коментар
DANY-DANTES-pr
DANY-DANTES-pr

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в интервю за „Радио К2“, че не е оптимист за бъдещето на България. Според него българите ще оценят направеното и построеното от ГЕРБ, защото то се вижда. Ако народът знаеше, че ДПС и “Атака“ ще са заедно и ще подкрепят кабинет, изборите нямаше да бъдат с този резултат. На следващите избори резултатът няма да е такъв, коментира Борисов.

Кабинетът „Орешарски“ се ползва и с мълчаливата подкрепа на Иван Костов (Демократи за силна България) и Меглена Кунева (Движение България на гражданите). Борисов изтъкна, че ГЕРБ и още две партии се държат опозиционно в момента.

ГЕРБ са се доказали като партия, която в Парламента е подкрепяла най-добри решения. „Аз вярвам на съдебната система, надявам се, че хората в нея са способни да направят необходимите реформи“, каза още бившият министър-председател. Според него добрите неща, които са направили, са повече от грешките, които са допуснали. Трябваше много политическа воля, за да се въведе забраната за тютюнопушене, дори в Русия сега това се прави, а във Франция забраниха и електронните циагри на обществени места, припомни той.

Имаме нова Тройна коалиция – БСП, ДПС и “Атака“

Новата Тройна коалиция – БСП, ДПС и “Атака“, се държат като една партия в Парламента, подчерта Борисов. ГЕРБ, освен че е първа политическа сила според вота на гражданите е и единствената опозиция в Народното събрание. “Атака“ и ДПС играят театър за пред българските избиратели, но иначе във всички свои действия се подкрепят.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков прави трикове, като пуска за по 15-20 секунди проверка на народните представители, с цел да има по-нисък кворум, за да могат след това депутатите от “Атака“ да се правят на хитреци и да не гласуват, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Аз съм дал инструкции на моите депутати, с голяма молба към тях, да не си изпускат нервите и да не се поддават на провокации“, заяви Бойко Борисов. Причината за това е, че други парламентарни групи търсят повод за провокация, за да кажат после хората, че и ГЕРБ са маскари.

„БСП знаят, че не могат да вдигат повече – това им е таванът, затова искат да свалят ГЕРБ надолу“, коментира Борисов.

Той запита откъде „бедната и опозиционна“ партия „Атака“ има финансов ресурс да поддържа собствена телевизия, много журналисти и скъпа техника.

Грехът на телевизия СКАТ е, че наложи Волен Сидеров и го направи национален фактор. Според Бойко Борисов, те трябва да се извинят на своите зрители, задето толкова години са ги заблуждавали, че Волен Сидеров е герой.

Всички розови неща, които БСП обещаваше като увеличение на пенсии, 250 000 нови работни места и т.н., сега казват, че ще се случат в края на мандата, коментира лидерът на ГЕРБ.

БСП твърдяха, че веднага щом вземат властта ще вдигнат данъците, за да има по-голяма солидарност, богатите да плащат за бедните, сега това не се дискутира. „За моя радост и за радост на бизнеса“, допълни лидерът на ГЕРБ. БСП през цялото време лъжеха своите избиратели. Оказа се, че финансовият министър на Тройната коалиция – Пламен Орешарски, вече премиер, не познава проекта „Бургас-Александруполис“ .

Бойко Борисов помоли Пламен Орешарски да се държи като премиер на България: „Г-н Орешарски, Вие сте премиер, не сте опозиция, утре адвокатите по „Белене“ ще отидат и ще кажат – ето какво каза техният премиер. Моля Ви, стига сме подарявали парите на българския народ“. Заради АЕЦ „Белене“ и „Цанков камък“ НЕК има близо 2,5 милиарда задължения.

За жалбата на ГЕРБ до КС за касиране на изборите

„Аз искам да оставим Конституционният съд да работи спокойно и да види какви практики е имало досега и съответно мотивирано да ни отговори. Беше хубаво да е прозрачно и публично, защото има такава практика, но така са преценили и така действат“, заяви лидерът на ГЕРБ. Според него безспорно е имало купуване на гласове, като посочи, че една от партиите, които са го правили, е ДПС.

Гигантска манипулация е, че намерените бюлетини в Костинброд в печатница „Мултипринт“ са били предназначени за ГЕРБ. Бойко Борисов посочи, че в секционните избирателни комисии ГЕРБ навсякъде са били малцинство, за разлика от Тройната коалиция. За ДПС гласувалите са с 250 000 по-малко. Борисов попита защо тези бюлетини да не са били предназначени например за ДПС.

Той припомни, че част от намерените бюлетини в печатница „Мултипринт“ са били надписани за Министерство на външните работи. Лидерът на ГЕРБ постави въпроса как тези бюлетини ще тръгнат от Костинброд в събота и в неделя ще пристигнат в Лондон, Чикаго или Австралия. Гигантската манипулация в Костинброд е нанесла сериозни щети върху имиджа на ГЕРБ.

„С най-елементарна бригада за проследяване, с най-елементарно техническо устройство, можеше всяко едно пале да се проследи, ако пътува за някъде“, каза Борисов.
„Любимият“ социолог на Бойко Борисов е Кольо Колев
 

За социологическите агенции, Бойко Борисов каза, че „любимият“ му социолог е Кольо Колев („Медиана“), който уж е социолог, но всъщност е политолог и агенция „Медиана“ е давала резултати, че БСП води пред ГЕРБ, а в крайна сметка ГЕРБ има 97 депутати в Народното събрание, а БСП само 84. Според него, Кольо Колев винаги бърка, защото желаното го представя за действително.

За промените в Закона за ДАНС
За първи от път началото на демокрацията се отнемат правомощия на президента, коментира Бойко Борисов и посочи, че когато ГЕРБ са били на власт, винаги са се съобразявали с президента Георги Първанов.

При управлението на бившата Тройна коалиция ДАНС се занимаваше с това да послушва журналисти, скандалът „Галерия“. „ДАНС бяха известни с това, че като имаха полицейски правомощия, сиреч можеха да арестуват, ходеха и събираха разни босове да ги канят на кафе и после казваха, че са пиели кафе с тях“, допълни лидерът на ГЕРБ. Според него резултатите от това са били отвличания, магистрални грабежи, поръчкови убийства, с които правителството на ГЕРБ успешно се преборило.
 
Цветанов ще изпие до дъно горчивата чаша

Според лидерът на ГЕРБ, Цветан Цветанов си е получил урока и партия ГЕРБ си е извадила поуки от грешките. Борисов каза, че Цветанов не го злепоставя и застрашава. „Разтворете учебниците на КГБ, на Държавна сигурност и ще видите как се правят активни мероприятия, как се манипулира общественото мнение, как се разрушава имиджът на един човек“, допълни бившият премиер. Поуката за ГЕРБ е, че трябва повече да се мисли и да се работи, а по-малко да се говори.

Ако някога хората гласуват отново доверие на ГЕРБ да бъде управляваща партия, лидерът й Борисов заяви, че няма да допускат отново същите кадрови, личностни и поведенчески грешки.

Авиоотряд 28

„Няма как дори по международните норми, самолет да излети или да кацне някъде, без това да остане във флайт плановете“, заяви Борисов. Той е говорил лично с шефа на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев, за да го пита дали може някакъв документ да изчезне, но Пенчев е отговорил, че това е абсурд, защото всяко излитане на правителствен самолет влиза в ръководството за въздушни движения, влиза в радарите и във всички системи.

„Цялото това разследване е вследствие на конфликт между журналист и шеф на пресцентъра и аз истински съжалявам, че не са дали това, което е искано“, заключи Борисов. Той каза, че са измишльотини това, че е пътувал с правителствен самолет със свои приятели от СИК и са изнасяли в брезентови чували милиарди левове.

България