Дете си чупи ръката, дават му парацетамол

1
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

От Спешното го пратили да спи, в друга болница му сложили гипс

Благоевградчанинът Емил Манов, баща на 10-годишно момиченце, ученичка в 3-то основно училище се оплака разстроен и възмутен от отношението на дежурните лекари в Спешен център Благоевград тази вечер, мъжът потърсил медиците заради силни болки, които 10-годишната му дъщеря търпяла след падане днес на тържество по случай деня на детето. Малката е хип хоп танцьорка и наранила ръката си. Когато се върнала у дома започнала да се оплаква и родителите й я завели в Спешния център, съобщава Struma.com.Ето какво разказа бащата :

Дъщеря ми се прибра около 18 часа и в къщи и започна да се оплаква, че я я боли. В 21:00 отидохме в спешен център, откъдето безразлично ни казаха, че и няма нищо, просто се е уплашила, да пие парацетамол и утре да дойдем отново, за да снимат ръката и сега нямало кой да го направи. Представете си с тези болки детето ми цяла нощ у дома, възмущава се бащата.

Бащата завел дъщеря си в друг медицински център, откъдето след преглед ги върнали отново, за да търсят някой за снимка. „В Спешния отново ни изгониха и ни казаха, че може да стане утре. А болките на дъщеря ни се засилваха.“, описва патилата им Манов.

Потърсихме помощ в Ортопедия на болницата. Едва тук попаднахме на лекари. Д-р Спасов беше дежурен и сложи гипс на ръчичката на дъщеря ми, оказа се, че Ивана има пукната костица, което е много болезнено и 10 дни трябва да е с гипс. Благодаря на ортопеда и на всички в отделението, обаче ми кажете какво да си мисля за Спешен център, ами ако беше нещо по сериозно, дали пак ще ни карат да чакаме до утре. Не ми се мисли за тежко болните хора, които имат нужда от Спешна помощ. Затова тук стават неприятни неща, сега ще депозирам жалба за отношението към нас, заяви Емил Манов.

В понеделник той ще сезира ръководството на Спешния център и контролните здравни институции.

Struma.com.

03/06/2013