Какво е зелено кафе?

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Зелено кафе се нарича кафето, което все още не е печено. Това са кафените зърна, които се обработват специално след като са освободени от меката част на плода на дървото.

Вкусът на зеленото кафе напомня този на обикновеното кафе, но е с различен, много наситен аромат. Зеленото кафе е богато на много вещества, които го правят толкова ароматно и много полезно за организма.

Зеленото кафе съдържа хлорогенова киселина, която е много мощен антиоксидант и пречиства организма от влиянието на вредните свободни радикали.

Зеленото кафе съдържа повече антиоксиданти от червеното вино, зехтин и от зеления чай. Зеленото кафе, освен че се бори със свободните радикали, има и други полезни свойства.

Консумацията на зелено кафе и ефективен начин за справяне с излишни килограми. Съчетанието на кофеин и хлорогенова киселина в зеленото кафе намаляват излишните килограми и пречат на затлъстяването.

Зеленото кафе съдържа не само кофеин, но и пуринови алкалоиди. В комбинация тези две вещества помагат срещу главоболие, дори срещу такова, предизвикано от мигрена.

Зеленото кафе подобрява паметта, както и работата на сърдечно-съдовата система. Веществата, които се съдържат в зеленото кафе, подобряват тонуса на организма и засилват ефективността на мозъчните процеси.

Зеленото кафе съдържа по-малко кофеин в сравнение с обикновеното кафе. Затова то се препоръчва на хора, които поради една или друга причина избягват обикновеното кафе.

Зеленото кафе се използва не само като вкусна и полезна напитка, но също така и за СПА процедури, които могат да се правят лесно и в домашни условия.

За тези процедури се прави каша от заляти с вряла вода смлени зърна зелено кафе. Тази каша се нанася върху проблемните зони – корем, бедра, дупе – и се покрива с прозрачно домакинско фолио за половин час.

Фолиото се отстранява, кашата се измива и кожата се намазва обилно с антицелулитен или подхранващ крем.

От маслото на зеленото кафе се правят скъпи кремове, които се борят срещу бръчките и се грижат за младостта на кожата на лицето.